2 Okt. Til Porto Santo Dag 3

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Fri 2 Oct 2009 12:30
Posisjon 33:52.149N 12:30.762W
Gulmakrell på kroken
 
Nok en fin dag på fjorden, bortsett fra vinden som uteblir. I går slang vi ut snøret med den nye wobleren som ble innkjøpt i Porto. Det tok bare et par timer før vi hørte det hyle fra bremsen. Vi sveivet inn, og trodde etterhvert at fisken hadde sluppet, men ca. 20m fra båten skar snøret ut til styrbord. Vi så tydelig at det lyste i gull. Det var nå vi skulle ha en klepp (står på handlelista), men fisken var så godt kroket at vi fikk heist den ombord.
Jeg har lest at man kan ta livet av fisk ved å helle alkohol i hjellene. Thomas ble beordret nedunder for å hente sprit. Det ble Beefeather'n til skippern som måtte til pers. Etter å ha helt på et par dugelige gin rasjoner, sprellet fisken bare enda mer. Derfor måtte vi slå den ihjel med en hammer, og cockpit så ut som et slaktehus. Fisken var vel på 1.5-2kg, og var nydelig i fargen og formen. Den ble sløyet og delt opp i stykker, bortsett fra halen som ble lagt i lime og løk til marinering. Det siste leste jeg akkurat om i boka til Bernard Moitessier; "CAPE HORN The Logical Route" De spiste marinert fisk som sushi. Vi har lett etter wasabi i butikkene i Spania og Portugal, men det er vanskelig å finne noe ferdiglaget.
 
Etter at fisken var gjort opp, ble cockpit spylt med spyleanlegget som igjen viste seg å være en praktisk ting å ha.
 
Det ble Sushi til forrett, og stekt gullmakrell med piripiri til hovedrett. Kjøttet ligner på tunfisk. Litt tørt, men en nydelig konsistens.
 
Hvis det er noen der ute som har en god oppskrift på gullmakrell, eller andre måter å lage sushi tar vi imot tips med takk.
 
Nå har vi akkurat stoppet motoren for første gang siden vi forlot Caiscais. Det har holdt seg en fin liten bris et par timer, men den ser nå ut til å bli borte igjen. Vi skal gå enda 30-40nm sørover før vi snur rett mot Port Santo. Da skal vi ganske snart finne vind, men det er viktig å være tålmodig føpr vi snur slik at vi klarer å stå opp Porto Santo på sønnavinden.
 
En ting jeg lurer på er hvordan det er mulig å høre VHF trafikk i Gibraltar og Lisboa området når vi er flere hundre sjømil unna ??
Det kommer også oftere og oftere arabiske gloser ut av radioen, noe som minner oss om at nærmeste fastland er Marokko.
 
Badevannet er forresten nå oppe i 25 grader
 
Ut fra Escape