Sommerferie 2007: Väderøarna

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Tue 24 Jul 2007 15:33
Posisjon: 58:34.611N 11:04.087E
Dato: Tirsdag 24.07.2007
 
Været larner opp, og vi bestemmer oss for å bli her en dag til. Utsikten og omgivelsen er nydelige. Vi ser den lyse sandbunnen i det klare nesten grønne vannet. Guttene fisker, og Iver fanger en diger ål. (Trodde jeg hadde tatt bilder av den...).
 
Skipperen tar seg en jolletur, og kartlegger området for fremtidige mulige ankringsplasser. På utsiden av øya går en kanal hvor det er mange fine plasser. Akkurat nå er det ganske fullt, antakeligvis fordi det er ganske fint vær i dag. Det er noe galt med motoren til jolla. Det bråker fælt, og det viser seg at propellen er løs. Ved nærmere ettersyn viser det seg at en simring er ødelagt (fjæra stikker ut) Det har igjen ført til at oljen i undervannshuset har rent ut, og det hele har skjært seg. Motoren er det bare å henge på ripa. (jeg leverer motoren etter ferien, den 31 Juli, og den er ikke ferdig før i slutten av oktober. Styr klar TOHATSU, de har delelager i Japan)
 
Dagen er den aller beste hittil i ferien, og vi får tilogmed badet litt. Utpå ettermiddagen får vi besøk på stb siden av Helmer (han lignet helt på en prikk) i en 24fot folkbåt (tror jeg). Han kjører båten inn til land og fortøyer med baugen i skreve-avstand fra land. Så går han akterut og slipper ankeret rett ned, og pøser på med 15-20 meter med tau. Han pusler litt med fortøyningen resten av kvelden......
Det viser seg at Helmer er lege, og vi får han til å kikke på benet til Sus. Han er full av sympati, men som vanlig er det opp til naturen å ordneopp i slike skader.
 
Senere blir vi vitne til en stor redningsaksjon. En kvinne har brukket armen, men oppbudet er så stort av både helikopter og flere redningsbåter at vi tror det er en større katastrofe.
 
Vi satt alle teinene i går kveld, og i dag er to av de borte. Vi sitter ihvertfall igjen med 4 krabber som smaker fortreffelig som forrett.
 
 
Kustbevakningen i aksjon, og været er tilbake til 2007-standarden.