Påsketur Avreise

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Thu 5 Apr 2007 14:09

Avreise med den fjerne byen Strømstad som mål.
Vindvarselet var perfekt mht. retning iflg. de nedlastede grib filene (www.grib.us) Nordlig vind frem til lørdag, så dreiende vestlig og sørlig.

Vindstyrken bommet de kraftig på. Med bare en flik av genoaen ute, lenset vi ut Store Ostøysund i 7 knop Når vi nærmet oss Søndre Langåra hadde vi sett 17m/s flere ganger på vindinstrumentet. Beslutningen var ikke vanskelig. Første stopp Oscarsborg. Vi fikk lagt til med vinden inn forfra, og tjoret fast skuta med 8 liner. Utover kvelden leste vi opp til 22 m/s vindhastighet. Selv Tjøme Radio bemerket ganske tørt på VHF-værvarselet at MET ikke akkurat hadde overdrevet vindstyrken i sitt varsel.

Vi nøt allikevel den spesielle atmosfæren som alltid råder på dette historiske stedet, men middagen ble tatt ombord siden ryktene ville ha det til at Didrik (servitør på resauranten) hadde ferie!


This e-mail and any attachment are confidential and may be privileged or otherwise protected from disclosure. It is solely intended for the person(s) named above. If you are not the intended recipient, any reading, use, disclosure, copying or distribution of all or parts of this e-mail or associated attachments is strictly prohibited. If you are not an intended recipient, please notify the sender immediately by replying to this message or by telephone and delete this e-mail and any attachments permanently from your system.