Sommerferie 2007: Skagen

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Fri 6 Jul 2007 20:22
Posisjon: 57:43.013N 10:35.008E
 
Regn, regn, regn.
 
Det er Skagen festival. Masse folk overalt. Det er satt opp digre telt hvor det er konserter. Skikkelig stemning, men helst for de noe eldre. Selv skipperen og komandanten føler seg litt for unge, og synes det hele bærer litt preg av Titanofestival (uten at vi har vært der da..haha)
 
Gutta leier sykkel, og skipper m/frue spadserer til den nedsandede kirke. Etterpå til Skagen mueseum for å bivåne de berømte maleriene fra tiden med Ancher, Drachmann, Krogh, Krøyer og alle de andre.
 
Tilbake til havnen, og en aldri så liten bayer og fish&chips. Det var da skipperen ble oppmerksom på en viktig ting som alle Skagenfarere må huske på. Pilsen "smalt" ikke slik den skulle, og han gikk for å bestille en til, men ba om en annen type enn den han hadde fått første gang. Skipperen hevdet med tyngde at han måtte ha blitt servert feil vare, kanskje en lettøl eller noe lignende. Kroverten kunne bekrefte at det nok var det jeg hadde fått. Det viser seg at det er kun Skagen Fiskerestaurant som har full sjenkerett i havnen. Alle de andre serverer kun lettøl...skammelig, også i Danmark da ! årsaken til at man ikke har blitt oppmerksom på dette på tidligere Skagen turer, KAN være at man har nydt nogle håndbaiere før man har gått i land.....
 
Nydelig middag ombord, nedenunder i øs-pøs regn. Resten av kvelden ble brukt i cockpit under kalesjen mens vi kikket på vindmåleren som nå lå mellom 12 - 17m/s. I Skagen høres det når det blåser. Jeg vet ikke hva det er, men det synger og viner i wire og stag mer her enn andre steder.
 
 
Petter og Thomas med hver sin sykkel. Martin og Iver på tandem.
 
 
no comments...