Sommerferien 2008: Oscarsborg

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Thu 7 Aug 2008 20:24
Posisjon: 59:40.626N 10:36.249E
Motor:  716h
Motortimer hittil: 57.5
Trip: ca 20 nm
Utseilt: 394
 
Det ble noe feil her !  Vi snudde nok nordover litt tidlig. Skulle ha hengt oss på Sailabout til Risør, men gikk heller til Svenner. Vi måtte dra derfra pga. økende vind, og vi valgte å gå nordover. Fant ingen god nattehavn før Åsgårdstrand, som var kjempekoselig. I dag gikk vi til Oscarsborg. Alltid hyggelig å komme hit. Spesiell atmosfære, hvis bare ikke de som sokner til "navigare vulgare" har begynt å dominere havna, hadde det vært perfekt. Rundtur på søndre Kaholmen. Interesant historie. Jeg blir aldri lei av å spekulere på hvilke ufattelige resurser vi har brukt på festningsverk og fremdeles bruker i forsvarsøyemed. Et utrolig antall briljante hoder har gjennom uminnelige tider brukt sine evner til å konstruere og forvalte forskjellige staters krigsmaskineri. I dag bruker vi midlene til å imponere storebror ifbm. diverse utenlandsaksjoner. Men som min yngste sønn sier; det vil alltid være folk som ønsker makt og er beredt på å bruke alle (våre) midler for å få det. Dessuten, fortsetter poden, det er bedre å bli styrt av noen med absolutt makt enn å leve i en konstant krigssituasjon! Vel, nok om det..
Didrik har nå regjert havnekroa en tid, og har virkelig fått svung på sakene. I morgen har han lovet grillkveld m/levende musikk. Vi stiller..
 
.......
 
Didrik i grillform:
 
 
PS! Escape bakerst, nest lengst til høyre...den med høyest mast!