18:28.00N 51:06.00W 625 nm to go

Lisanne
Eric Alfredson
Sat 3 Dec 2016 12:07
Hejsan därhemma !
Vi lufsar på i stadig takt, spirad genua på natten och vid 7-tiden på morgonen sätter vi spinnaker.
Sedan sköter Fritz det mesta, bara lite trim då o då. Inatt hade Jonas o Thomas en riktig squall-rökare på sitt pass.
Fritz drog iväg oss på 310 gr (seglade 250 innan) i en alltmer ökande vind samtidigt som regnet piskade. Efter 15 min var allt som vanligt igen, normal kurs och stjärnklart. Otroligt med energi i dessa svarta moln som huxflux dyker upp, framförallt på natten. Vi kan se moln med mycket regn på radarn och det är dessa som kan vara lite otäcka,mycket vind från knepiga riktningar. Varmt som attan ute men hyffsat nere i båten. Tur sjön är snäll så vi kan ha rutorna nervevade Smile
Vattentemp ökar lite grann hela tiden, nu 28,6 gr. Idag blir det Biff Rydberg till middag, mums. Vår routing stämmer inte riktigt, den skulle vilja skicka oss på en lite mer sydlig kurs. För oss är det bara bra då vi går en mer SV kurs på ca 250-260, direkt mot SL och med perfekt vinkel. Gäller bara att hålla koll så inte vi seglar in den något lättare vind vind som finns mellan oss och SL. Vi har “tappat bort” Lisannes systerbåt Angels Share de senaste dagarna, igår var de ca 70nm NV om oss. Har inte tjötat på VHF med sedan ett par dagar. AS är båten att slå. Exakt samma som Lisanne så det är “pure sail skill” som avgör vem av de två besättningarna som hälsar den andra välkommen från baren i Rodney Bay. Lite siffror för nördarna där hemma, SOG 8-9, TWS 14-17, TWD 100, AWA P130
Hälsningar, Lisanne