39:33.50N 02:38.00E Mot Västindien !

Lisanne
Eric Alfredson
Mon 14 Oct 2013 00:00

39:33.50N 02:38.00E Mot Västindien !

Efter veckor ev förberedelser, servicejobb, säkerhetsgenomgång, installation av kommunikationsutrustning mm så var det äntligen dags att ge sig iväg på det stora äventyret. 7 månaders, ca 8000 NM, segling till Västindien och tillbaks. Nu ser vi inte Palma igen förrän nästa sommar.

Lasse Alervall och skepparn hade provianterat och förberett för avgång inför första etappen ner till Gibraltar. Planet från Göteborg anlände vid 11-tiden och efter ett tag dök två törstiga besättningsmän upp, Tomas Björk och Björn Sahlin. Efter välkomst- och avgångsdrink så kastade vi loss vid 1-tiden. Det blev ett rekordkort Mallorcabesök för Tomas o Björn.

Vi satte kurs mot Ibiza och Palmas nattljus försvann i horisonten. Det var en helt vindstilla natt med månljus och stjärnhimmel. Efter 11 timmars motorgång la vi oss i en liten vik på Ibiza för ett härligt bad i det 24-gradiga vattnet. Sen in till Marina Botafoch i Ibiza stad.