39:11.00N 09:06.50E

Lisanne
Eric Alfredson
Mon 3 Jun 2013 21:29

39:11.00N 09:06.50E Cagliari, Sardinien

Carloforte var en mycket trevlig bekantskap. En charmig liten stad med små trånga gränder och många trevliga cafeterior och restauranger. Tonfiskfestivalen varade i dagarna tre och vi blev kvar där medan ett oväder drog förbi med vindstyrkor uppemot 17-18 m/sek och hällregn då och då. Det bjöds på underhållning av kända italienska artister från en stor scen och restaurangerna hade tonfisk i alla dess former på menyn. Man utsåg också en vinnare i den stora tonfisktävlingen med kockar från hela världen. 1a priset gick till Japan.

På söndag morgon hade solen tittat fram igen och vinden lagt sig något så vi gav oss iväg redan kl. 7 på morgonen. Vi hade en härlig slör söderut i sol och 12 m/sek. Sjön gick grov efter många dagars blåsande. Efter några timmar rundade vi Cap Teulada, Sardiniens södra udde och satte kurs mot Cagliari. Sjön lade sig och vi fick en fin halvvindsbog i 8-9 knop.

Vi kollade i pilotboken var man skulle ligga i Cagliari och gick in till Marina del Sole som rekommenderades som en "trevlig familjeägd marina". I verkligheten visade sig det vara det sunkigaste ställe vi nånsin sett. Båtarna såg mest ut som vrak och många vinddrivna typer drev omkring bland båtarna. Det var 5 km in till stan. Vi gick ändå dit för att äta middag och såg då att stan verkade väldigt trevlig och att det fanns en marina mitt inne i stan. Nästa morgon flyttade vi därför båten dit i stället och där ligger vi nu, mitt i stan med alla sevärdheter, bl.a. gamla stan i närheten.  I morgon lämnar besättningen bestående av Tomas, Calle o Anders båten och ny besättning anländer.

Marina Sifredi i Carloforte

Tonfiskfestvalen

Gubbarna på torget

Charmiga gränder

Rundning av Cap Teulada