55:25.90N 5:32.56W Campbeltown

Lisanne
Eric Alfredson
Mon 22 Aug 2011 22:15

55:25.90N 5:32.56W Campbeltown

Med de nypåmönstrade besättningsmännen ger sig Lisanne åter ut på havet.

Från Oban tidigt på morgonen med målet att passera Crinan Canal. Färden började i stiltje och slutade i kanalen vid en stängd en bro i samhället Lochgilphead.

Äventyret för dagen var de 14 slussar som kanalen innehåller och varav 12 drivs med handkraft av dem som slussar. Dessutom var själva kanalfärden ett äventyr för de mindre kanalerfarna besättningsmännen om  än ett mera stilla äventyr än själva slussningen.

Samhället Lochgilphead befolkades av söndagsberusade skottar samt en indier och några kineser som drev en krog utan sprittillstånd. På denna krog intog vi en utmärkt söndagmiddag.

Måndag morgon åter upp tidigt för att avverka resterande 4 slussar och påbörja resan över havet mot Dublin. Vi sluusade ut ur kanalen och gav oss iväg söderut.   Vid 6 tiden gick vi in till Campbeltown   efter en  dag som bjöd på ömsom segling ömsom motorgång. Vi la till vd en brygga och gick upp till ett stort badhus för bastu och dusch därefter började jakten efter Wi Fi och middag. Åter en Tandoori-restaurant. Vi hamnade åter på den lokala puben däe en brokig samling halvfulla skottar gjurde allt för att muntra upp oss. I morgon styr vi mot Irland.

 

Lisanne i kanalen med fördäcksgast på däck för att spana efter faror i denna, på vissa

ställen, mycket smala kanal.

Bostad för skottska kanalpirater som dock inte visade sig.

Den glade och starke slussmästare Mclasse.

Nattvila intogs på denna rofyllda plats sedan brovakten gått hemm för dagen.

Hälsar besättningen på Lissane.