17:53.52N 62:51.20W Gustavia, St Barth

Lisanne
Eric Alfredson
Sat 19 Apr 2014 16:41

Påskafton 19 April 2014.

Undrens tid är inte förbi! Vår generator surrar och går så fint nu och laddar batterierna mm. Den kom ner i båten igen i onsdags tack vare duktiga mekaniker. Vi kunde nu äntligen lämna Antigua efter två veckor där. Vi satte kurs mot St Kitts & Nevis och fick en härlig undanvindsbog i den tilltagande vinden. När vi kom fram hade vinden ökat till 10-11 m/s. Vi ankrade i en vik och fick en blåsig natt.

Vi beslöt att fortsätta direkt till St Barths på fredag morgon och fick en ganska tuff överfart dit. I Gustavia den gamla svenska staden var det ”knökfullt” med båtar då det är en stor kappsegling här över påskhelgen. Vi ankrade utanför hamnen och där rullar det ganska bra. Gustavia är numera en ganska exklusiv stad med mycket dyra boutiker och restauranger. Vi har kollat in de gamla svenska forten Fort Gustav, Oscar och Carl och gjort slut på en del pengar. Allt är väldigt dyrt här. Uppe på Fort Carl träffade vi Esmeralda-gänget, Mona, Lasse och Alf.

Nu väntar påsklunch. Lite bilder kommer oxå.