12:02.70N 61:44.80W St Georges, Grenada

Lisanne
Eric Alfredson
Mon 6 Jan 2014 16:12

Grenada, söndagen den 6e januari 2014.

Jenny kom till Kingstown med lokalflyget från Grenada på lördag eftermiddag den 28e för att hänga med oss i en vecka. På söndag morgon gjorde vi ett rejält motionspass och lämnade sen Young Island och seglade den korta biten över till Bequia. ”African”, som vi bokat en boj av, höll sitt löfte och en bra boj längst in i Admirality Bay väntade på oss.  Där låg redan många skandinaviska båtar inför nyårsfirandet. Middag intogs på Frangipanis på kvällen.

På morgonen den 30e storstädades båten, lite grejer packades ner och vi gav oss iväg till Bequia Beach Hotel i Friendship Bay för att avnjuta Erics julklapp till familjen. Ett sånt kanonställe ! En svensk, Bengt Mörtstedt äger det och har byggt upp det till vad det är idag.  Allt är riktigt smakfullt och lyxigt. Köksmästaren Nils-Bertil Hansson och hans team serverade fantastisk mat hela tiden. På nyårsafton knäckte vi magnumbuteljen med skumpa vi vann i Oyster Trophy (synd att atlantbesättningen inte fick smaka) och åt en härlig nyårssupe´ tillagad av Nisse o gänget i köket. Sen bar det iväg ner till Port Elizabeth för att fira tolvslaget och  se på fyrverkerierna. Fullt med folk, musik o härlig stämning. Vi hamnade så småningom i baren på Frangipanis tillsammans med Nisse o gänget från hotellet och en himla massa andra seglare. Framåt nattkröken tyckte ”gamlingarna” att man kanske borde gå och lägga sig men det tyckte inte ungdomarna utan drog iväg till nyårspartyt på The Reef ! Dom dök upp frampå morgonen igen och ville sova !?

 

På torsdagen checkade vi ut, jagade reda på tvättbåten som hade vår tvätt nånstans och stack sen iväg söderut mot Grenadinerna. Vi kom fram till Saltwhistle Bay i skymningen. Där låg många båtar så vi fick ankra ganska långt ut. Dyningen rullade in och vi fick en orolig natt. Mycket hade ändrats sedan vi var här för 10 år sedan. Nu fanns det t.o.m ett par enkla barer där. Men fortfarande lika vackert. Efter frukost nästa dag stack vi ut till Tobago Cays. Magiskt ! Så vackert ! Eftersom det är ett naturreservat får man vara försiktig och ankra i sanden så att inte korallerna förstörs. Vi hittade en bra plats och åkte sen med dingen ut till Horseshoe Reef. Tyvärr gick dyningen allför hög för att vi skulle våga snorkla där ute. Vi gick därför längre in och snorklade där sköldpaddorna är. Kul att ligga och kolla på dom när dom simmar omkring och betar på botten.

Jenny måste iväg till flyget hem och hade fixat så att en båttaxi kom och hämtade henne och körde henne till Carriacou för att komma med färjan till Grenada. Tufft gjort. Hon försvann i en liten båt i den höga dyningen.

På kvällen hade vi beställt Lobster Barbeque på stranden av några av båttaxi-killarna. Då grillar dom hummer och fisk som serveras med massa goda tillbehör på bord direkt på stranden. Dricka får man ta med själv.

Vi träffade ett gäng trevliga polacker som drack Smirre i literflaskor. Kul typer!  Precis när vi käkat färdigt kom ett riktigt skyfall. Inget regnskydd i sikte. Nöden har ingen lag så vi kröp ner under borden som var täckta med vaxduk. Också ett party!

På lördag  njöt vi av en härlig morgon med morgondopp o härlig frukost och sen gick vi bort till Union Island för att klarera ut från St Vincent & the Grenadines. Ett jättetrevligt ställe. Populärt bland kite-surfare som far fram som bålgetingar innanför revet som skyddar hamnen.

Vi hade 40 Nm ner till Grenada på söndag. En härlig slör i 8-9 knop. Vi anlände vid 5-tiden på eftermiddan och la oss i Port Louise Marina. En jättefin marina med pool och alla bekvämligheter. Nu ligger vi här ett tag. Lisa och Fredrik åker hem till Sverige på tisdag och då kommer Tomas o Lena Björk ner för att segla med oss i två veckor.

 

 

 

cid:image027.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0cid:image028.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0cid:image029.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0

Bequia Admirality Bay                                                                     Fresh lobster ?                                                          Fresh fruit ?

 

cid:image030.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0cid:image031.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0cid:image032.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0

Friendship Bay                                                                      Relaxed ?                                                                            Ready for action

 

cid:image033.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0cid:image034.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0cid:image035.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0

Happy New Year !                                                            Caribbean Paradise ?                                                              Saltwhistle Bay

 

cid:image036.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0cid:image037.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0cid:image038.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0

Tobago Cays                                                                                      Bye bye Jenny   !                                                    Lobster barbeque.

 

cid:image039.jpg@01CF09CF.FF2DB6E0

Under the table ?