28:90.00N 15:25.00W Las Palmas

Lisanne
Eric Alfredson
Thu 7 Nov 2013 14:48

28:90.00N 15:25.00W Las Palmas

Någon badvik blev det inte eftersom det blåste upp och dyningen var lite för kraftig för att ligga för ankar så vi blev kvar en dag till i Puerto Mogan. Det fick bli bad vid stranden i stället.På måndag kastade vi loss och gav vi oss iväg mot Las Palmas. Väderprognosen lovade måttlig ostlig vind men i verkligheten var den nordostlig och följde med runt ön så att vi fick den rakt mot oss hela vägen. Tur att det inte är så långt. Vinden accelererar mellan öarna så när vi gick runt den sydostliga udden tog det i rejält ett tag men lugnade sig så snart vi kommit en bit norröver mot Las Palmas. Att det skall vara så svårt att spå väder !

Vi anlände Muelle Deportivo, vår bas för de närmaste veckorna innan ARC-starten, vid 5-tiden på em. Vi la oss vid "reception pontoon" för att registrera oss och få vår plats. Men vi var inte ensamma precis. Många båtar är på gång nu inför ARC-seglingen. Det tog ett bra tag att checka in men så småningom kom vi på plats på brygga S. Där ligger många båtar i vår startgrupp, närmsta granne är en systerbåt. Väldigt många norrmän också. Arvet från Amundsen och Heyerdal gör sig tydligen påmint.Vi utforskade Las Canteras-stranden på kvällen. Det har hänt en hel del sedan vi var här för 10 år sedan. Området är riktigt "chique" nuförtiden.

På tisdag blev det tvättinlämning, packning, städning mm. Vi åker alla hem nu. Eric kommer tillbaks om en dryg vecka. Under tiden vaktas båten av Jenny Åkervall med flickvän som använder den som bas för en veckas semester på Gran Canaria.

Vi återkommer om ett tag när den nya besättningen för atlantseglingen anlänt och det börjar dra ihop sig mot starten den 24 november.

 

  Departure Puerto Mogan                                                                  Las Palmas approach                                                         Ready for ARC