28:90.00N 15:25.00W Final countdown !

Lisanne
Eric Alfredson
Sun 24 Nov 2013 05:33
Nu är det lördag kväll. Lugnet börjar så sakta lägga sig i marinan. De sista förberedelserna pågår. På spisen puttrar kycklingfilé i vitlök. Frys och kyl  börjar bli fulla med godsaker, det är skönt att slippa laga mat de första dygnen om vädret blir tufft. Anna o Sebbe har gjort ett fantastiskt jobb med provianteringen. Släpat stora kundvagnar fyllda med mat och dryck ner till marinan. Varenda skrymsle i båten är nu fyllt. 6 personer i 20 dagar kräver en hel del.
 
Övriga i besättningen har mekat, testat segelsättning,förstärkt skot o gajar och gjort otaliga besök i marinans båtprylaffär och segelmakeri. Oysters serviceteam har haft 3 man ombord som gått igenom hela båten och rättat till en del mindre fel. Helt kostnadsfritt. Vilken service!
 
Jonas o Kalle anlände på måndag kväll. På tisdag blev det fotbollskväll tillsammans med övriga svenska besättningarna. Det såg ju bra ut ett tag innan Ronaldo punkterade föreställningen.
 
Anna o Sebbe kom ner på tisdag lagom till maskeraden. Temat var " Fantasy". På med blåfärgen och Smurf-utstyrseln och iväg. Succé direkt. Vi dansade halva natten med vikingar, vackra älvor, Robin Hood o Marion, stora stygga vargen, Spiderwoman m.fl.
 
Sista besättningsmedlemmen Dan anlände på torsdag så nu är besättningen komplett. Jonas, Kalle, Dan, Anna, Sebbe och Eric. Vi skall nu leva tätt ihop på en mycket liten yta i 16-17 dygn. Dag o natt. Hoppas vi fortfarande är lika goda vänner när vi kommer fram till St Lucia. Vi får hela tiden förfrågningar av folk på kajen som jagar båt om vi har en ledig plats ombord.
 
Det sociala livet är hektiskt. På torsdag kväll var vi inbjudna till Oysters cocktailparty tillsammans med besättningarna på de övriga 14 Oystrarna. På fredagskvällen bjöd Las Palmas stad på Farewell-party. Ett påkostat arrangemang med dansshow och vackra tal. Jonas tyckte Paella serveringen gick lite långsamt och tog saken i egna händer och slevade upp Paella till de övriga besättningarnas förtjusning.
 
Vi har fått träna på hur man bordar en livflotte i marinans pool. Vi har i eftermiddag haft genomgång av säkerhetsutrustningen ombord och repeterat man-över-bord-rutiner, brandskydd, läckage mm. Anna är utsedd till "ships medic" och har gått igenom medicinlådans innehåll så vi känner oss nu ganska trygga.  Ambitionen är att segla båten så fort vi kan men med säkerheten först !
 
Nu är det bara en natt kvar till starten i morgon kl. 13.00 nervositeten kommer krypande och adrenalinnivån stiger. Vi har ännu inte helt bestämt rutten men det lutar åt att vi går söderut mot Kap Verde-öarna och sen försöker fånga passaden västerut. Men prognoserna ser lite tveksamma ut. Vi bestämmer oss i morgon.
 
Football-fans
 
The Smurfs
 
 
Liferaft training