17:00.05N 61:45.80W English Harbour, Antigua

Lisanne
Eric Alfredson
Mon 14 Apr 2014 02:53

Antigua söndag 13 April 2015.

Det är söndag och Lisannes besättning är lite tunga i huvudet efter nattens festande på prisutdelningen i Oyster-regattan. Tro det eller ej men vi tog hem totalsegern i Class 3 och hämtade hem massa silvervaror. Otroligt kul ! Vi seglade bra med serien 1-4-1-(6). Förhållandena var i det närmaste perfekta med sol och vindar mellan 6 och 10 m/sek. Totalt deltog 35 Oystrar varav 14 seglade i  Class 3 (45-56 fot). Den största var en 100-fotare i Class 1. Arrangemanget var kanontrevligt med fyra seglingsdagar. Två dagar ankrade alla båtarna upp i fina badvikar efter seglingarna.  Goda middagar avnjöts därefter i goda vänners lag på restauranger iland. Prisutdelningen var i English Harbour där vi ligger nu.

 

Tyvärr har det varit lite dåligt med bloggandet den senaste tiden p.g.a. regattan som varit väldigt hektisk. Sedan senaste bloggen seglade vi till Point a Pitre på Guadeloupe där Petter och Jessika lämnade Lisanne och Ann kom ombord. Vi seglade därefter upp till Deshaies på norra Guadeloupe innan vi gick över till Antigua där vi la oss i en härlig badvik och inväntade Gunilla o Lasse Thorstensson som kom med flyget fråm Sverige. Tyvärr missade dom anslutningen på St Maarten så dom blev rejält försenade. På Antigua anslöt också Esmeralda med Lasse, Mona och Alf ombord. Dom skulle vara med och gasta på Lisanne under regattan. När alla samlats gick vi ut och tränade ett par gånger vilket visade sig vara nödvändigt och betydelsefullt.

 

Nu blir vi tvungna att ligga kvar här ett par dagar och vänta på att generatorn skall komma tillbaks från verkstan reparerad och klar. Vi plockade ut den på torsdagens layday och förhoppningsvis får vi tillbaks den om ett par dar. Sedan sätter vi kurs norrut, först mot St Kitts och Nevis och därefter till St Barth, den gamla svenskön.

 

Vi hälsar alla våra vänner därhemma och önskar en glad påsk !!

 

The band is playing.                                                                         Racing mode

 

 

Concentration                                                                                   David and Goliath

 

 

The generator goes out                                                                  Ann works on the sheet

 

 

The Crew                                                                                            Oysters at anchor

 

 

Prize giving- the winners                                                                 Lot of silver