Seglar norrut igen-Carriacou.

Lisanne
Eric Alfredson
Tue 11 Mar 2014 20:22

Carriacou tisdag 10 mars.

Efter en månad hemma i regn och rusk, men också en härlig tur till Hemsedal återvände skepparn till Chaguaramas på Trinidad. Lisanne var bottenmålad och polerad och sattes i sjön igen. Tyvärr var det fortsatta problem med dieselgeneratorn som var värre däran än befarat. Den fick plockas isär och nya reservdelar beställas. Kanske kan den skruvas ihop igen på Antigua.  

Svenska hördes från poolen i Crews Inn Marina.  Där satt Janne från Aliena ll med kompisen Stefan och Peter från Esmeralda ombord.Goa gubbar ! Kul med sällskap.

Nu var det dags för karnevalen !! Vilket spektakel. Den pågick i 5 dagar med olika tävlingar och uppvisningar. Steelband,Calypsotävlingar bl.a. På måndagsnatten var det J ´ouvert då man kastade lera och färg på folk. Peter dök upp på måndagsmorgonen i orange peruk och nerkladdad med färg. På tisdag var det dags för den  stora paraden genom Port of Spain.  Som nån sa:  ”you´ll se a lot of flesh” och det kan man lugnt säga. Halvnakna kvinnor och män i de mest fantasifulla kreationer dansade på gatan efter stora lastbilar fyllda med högtalare som spelade i stort sett samma Soca-låt hela tiden. Barvagnar och t.o.m toilettbilar var med i tåget som pågick från 8 på morgonen till 6 på kvällen.

 

På måndag anlände Sandy från Kanada som tyvärr tvingats lämna sin partner George hemma p.g.a. sjukdom. På tisdag anlände Urban och Marie från Göteborg och så var besättningen fulltalig.

 

Onsdagen ägnades åt proviantering mm och på torsdag var det dags att kasta loss för färden norrut. Skönt att lämna Chaguaramas som är varmt och instängt. Vi kom iväg först kl 6 på kvällen pga generatorproblematiken, utklarering mm.

Vi satte kurs mot Grenada 90 NM rakt norrut. En fin halvvindsbog i mellan 8-9 knop tog oss snabbt norröver bland oljeriggar och supply-fartyg. Marie som har lite svårt med sjösjukan avstod från nattens goda kycklingmackor som övriga i besättningen avnjöt girigt. Klockan ½ 4 på morgonkulan stävade vi in i Prickly Bay på Grenada och droppade ankaret utanför Yacht-klubben och kröp belåtna till kojs.

Vädret är nu bättre än runt nyår. Torrare och svalare på nätterna. Man kan sova med luckorna öppna utan risk för regn. Vindarna är också betydligt svagare och lägger sig framåt kvällen.

Härligt morgondopp, brunch, inklarering och internetjobb. Sen var det dags för första Rhum-punchen i en lång rad. På fredagskvällen drog cover-bandet igång på marinan och baren fylldes av seglare i alla olika åldrar och nationaliter.

På lördag gick vi till St. Georges och la oss i Port Louise marina. Middag på BB:s som vi visste från vårt förra besök hade bästa maten. Barracuda i krabbsås, mums !

Efter att på söndagsmorgonen ha klättrat upp på Fort George kastade vi loss och seglade norrut. Vi fick en ganska brant bog upp mot Carriacou där vi la oss i Tyrell Bay, en väldigt populär och skyddad vik. Middag ombord till calypsotoner från land.

Måndag blev en riktig lugn dag. Vi gick för motor upp till Petite St Vincent där vi ankrade i turkos sand. Bad och snorkling följdes av en drink i land på det flotta boutique-hotellet och sedan middag ombord.

 

 

cid:image001.jpg@01CF3CCA.8CD93820cid:image002.jpg@01CF3CCA.8CD93820

Peter after j ´ouvert.                                                       A lot of flesh ?

 

cid:image003.jpg@01CF3CCA.8CD93820cid:image004.jpg@01CF3CCA.8CD93820                          

New crew. Marie, Urban and Sandy                                            Lazy days in the sun.

 

cid:image005.jpg@01CF3CCA.8CD93820cid:image006.jpg@01CF3CCA.8CD93820

Needs no explanation !!