14:04.41N 60:57.00W Rodney Bay, St Lucia

Lisanne
Eric Alfredson
Sat 10 Dec 2016 13:58

10 november 2016.

03:39:33 20161207 kom vi fram till Rodney Bay. Vi välkomnades med Rumpunch på bryggan så fort vi lagt till och sen har det festats på så att vi till och med glömt bort att blogga. Skillnaden är väl att till sjöss hade vi inte så mycket annat att göra, men här har det funnits massor att göra. Vi har följt våra systerbåtar när de har kommit in och välkomnat dom på bryggan och sen suttit i oräkneliga sittbrunnar och ”debriefat”. Det finns uppenbarligen en viss kulturell skillnad i hur man räknar sina motortimmar ( hur det nu är möjligt????) , man får ju köra motor under resan men man måste uppge vid ankomst hur många timmar man använt motorn och de verkar finnas en visst individuellt tolkningsutrymme för detta vilket i sin tur påverkar resultatlistorna vilket i sin tur har upprört en hel del känslor.

Vi har pratat med våra svenska vänner på More båtarna och fått höra vad som hände ute till havs när Lady Nor tappade rodret, vi har sett Pauline af Skanör brinna och bli totalförstörd vilket i sin tur har förstört säsongen för besättning för dess besättning.

Vi har varit på en båt (!) utflykt till en liten fiskeby med fish-fry och på välkomstparty med steelband och dansuppvisning. Igår var det ”jump-up” streetparty i Gros Islet.

Vi har haft vännerna från vår systerbåt Angels Share på julbord igår vilket slutade med ett jam där Bryan från en skotskt båt kom över med sin fiol när han hörde oss börja spela och när Bryan spelade fiol och Jonas munspel till Helpless blev ett av våra bästa minnen från den kvällen...........

Nu skall det bli skönt att gå vidare idag mot Martinique. En lugn ankarvik med bad kan vi behöva efter dessa hektiska dagar. Vii räknar med att vara i Antigua den 14/12 , innan vi splittras för vidare äventyr.

Lisanne fortsätter nu resan mot Panamakanalen och vidare ut i Söderhavet. Start från Antigua den 15 januari.

Ulf lämnar båten kl 06:00 den 16/12 för att flyga till Martinique och träffa sin familj som kommer dit för 2 veckors segling i en Jeanneu 54DS  i Grenadinerna tillsammans med the Jensens, skall bli fantastiskt...............

Övriga i besättningen flyger hem för julfirande.

Vi lägger ut lite bilder från ARC-äventyret inom kort