28:90.00N 15:25.00W ARC preparations

Lisanne
Eric Alfredson
Mon 18 Nov 2013 17:41
250 båtar. 1200 personer. Hamnen vibrerar av aktiviteter och förväntningar inför ARC-starten om en vecka. Det jobbas och putsas. Leveransbilar kommer med mat o dryck som stuvas ner i båtarna. Hur mycket går det åt för 20 dygn ? Var skall vi få plats ? Servicekillar o segelmakare jobbar febrilt för att bli klara i tid. Intressanta föredrag hålls av meterologer, läkare, dietister med mera. Det är en skön stämning, alla känner stor samhörighet och diskussionerna flödar. Vad tror ni om vädret ? Skall ni gå norrut eller söderut ? Hur ser prognoserna ut ? Kör ni med spinnaker eller gennaker ? Har ni den uppe på natten ?  Snart ses vi i Karibien med rhum punch o reggae!  
Kl 8 bjuds det på sundowners av sponsorerna och sen börjar kvällsaktiviteterna. I går var det Wig-party med allsköns peruker i alla regnbågens färger. Vi laddar nu inför maskeraden på onsdag då Lisannes besättning
skall göra entré för första gången.
Ännu är skepparen ensam ombord men i morgon kommer de första i Lisannes besättning ner. Men det finns fler svenska båtar här. 5-6 stycken skall vara med i år. Mina gamla vänner Lars och Mona Gisaeus seglar med sin Beneteau Oceanis 41a Esmeralda. Kul. Idag var det den stora invigningen med flaggparad och högtidliga tal. Sen följde "Dinghy-race" en tävling där alla medel är tillåtna när det gäller att ta sig först i mål. Helst skall man få ner så många som möjligt av medtävlarna i vattnet. Tyvärr kunde vi inte ställa upp utan besättning.
 
 
WIG-party. Cute ?
 
 
Swedish delegation                                                                    ..and Norwegian
 
 
What´s under the kilt ?                                                                Samba rhytms
 
Oompa bompa                                                                       Welcome to St Lucia !
 
 
Dinghy crew warming up with Don Pedro.                                         And the fighting begins