36:08.96N 05:21.23W Gibraltar

Lisanne
Eric Alfredson
Wed 4 Jun 2014 17:30

Gibraltar onsdag 4 juni, 2014.

Vi gick för motor genom Straits of Gibraltar sista natten. En fantastisk natt där vi såg ljusen från både Europa och  Afrika. Ingen sov speciellt mycket för att inte missa inseglingen. Vid passagen av Tarifa, den allra sydligaste udden började det ljusna och vi gick in i Bay of Gibraltar i soluppgången. Där låg många ankarliggare som vi fick kryssa in emellan. Trots Erics löfte om att få se massa delfiner kom det inga alls till Jonas besvikelse. Vi la till vid tankstället vid 7-tiden och då kändes det gott att sätta fötterna på land igen. Det gungade rejält på bryggan.

Efter påfyllning av diesel till båten och frukost till besättningen så gick vin in i Ocean Village Marina och fick en bra plats vid bryggan. Nu är cirkeln sluten för Lisanne. Vi lämnade Gibraltar i slutet av oktober och har sedan dess seglat närmare 9 000 sjömil.

Måndagen tillbringades med båtmekande, städning och packning för att kunna ägna tisdagen åt sightseeing, shopping mm. Rickard, Koffe och Jonas gjorde en ”Rock Tour” och kollade in apor, droppstensgrottor och försvarstunnlar. De fick en historielektion men hade lite svårt att komma ihåg alla krig och sjöslag i rätt ordning. På eftermiddan åkte vi linbanan upp på toppen av ”The Rock” för att beundra den vidunderliga utsikten därifrån. Massor av apor där också. Jonas fick en massa fina bilder. Några ser ni nedan.

Nu fortsätter en decimerad besättning till Mallorca. Vi tackar den avgående besättningen som flyger hem från Malaga för en fantastisk insats.

 

Lisanne from above                                                                         The photographer-Jonas

 

Calm sailing at sunset                                                                      Tougher times

 

         

Tuna lunch                                                                                                   Arrival at dawn.                                                                      

 

   

 Macaque apes