14:36.00N 61:04.25W Fort de France, Martinique

Lisanne
Eric Alfredson
Sat 22 Mar 2014 14:25

Fredag 21 mars. Fort de France.

Urban och Marie turistade lite i huvudstaden på St Lucia, Castries. Sedan blev det lunch på Spinnakers Bar vid stranden och lite strandliv. Marie fyllde år (hur många berättar vi inte) så på tisdagskvällen hade  vi beställt bord på Fire Grill, en av den svenske kocken Bobos restauranger i Rodney Bay. Fantastiskt gott alltihop! Vår chaufför för kvällen, Bozo, tyckte att vi skulle hänga med på lite lokal karaoke efter middan. Sagt och gjort, vi åkte med honom till en bar på en av Gros Islets skummare gator. Där visade det sig finnas många Diana Ross och Frank Sinatra. En del var otroligt duktiga men några var också riktigt bedrövliga. Stämningen var dock på topp och vi fick en toppenavslutning på kvällen i trevliga människors sällskap. Marie var i fin form och var t.o.m. uppe och stuffade med några lokala kavaljerer.

På onsdag förmiddag checkade vi ut från St Lucia och styrde norrut mot Martinique. En snabb resa, c:a 3 timmar. Lisanne var på gott humör och loggade 9 knop med ett rev och  lite lagom slack i skoten. Vi la oss utanför den fina stranden vid Saint Anne och badade och åt lunch innan vi gick in till marinan i Le Marin. Där mönstrade Petter (Almhagen)  och Jessika (Envall)  på. Efter allmän förbrödring med Rhum Punsch i sittbrunnen åt vi middag på kanonrestaurang vid marinan. Men franska språket orsakar diverse missförstånd så vi fick inte alltid vad vi trodde vi beställt.

Efter morgonträning och  proviantering rullade vi ut genuan på torsdagsmiddagen och länsade västerut efter Martiniques sydkust. Vi hittade en fin natthamn i Grande Anse där vi kunde droppa ankaret i vit sand. En sundowner intogs på stranden. Tjejerna fixade en supermiddag ombord på vitlöksräkor, ris och grönsaker. Sen en tur in till land för en sängfösare innan läggdags.

Idag fredag seglade vi den korta biten upp till huvudstaden Fort de France. En medelstor modern fransk stad, väldigt olika öarna söderut. Lite shopping och reservdelsjakt under eftermiddan. Ikväll blir det middag iland, vi får se vad staden har att bjuda på.

 

Marie, Urban, Petter and Jessika                                                  Time for a Sundowner.

 

Fort de France.                                                                                 On the dinghy dock.

 

Fort St Louise