38:46.80N 01:25.70E Formentera

Lisanne
Eric Alfredson
Tue 4 Oct 2011 20:42

38:46.80N 01:25.70E Formentera

När vi tar drinken i båten får vi plötsligt syn på en spritt språngande naken man som ligger på en engelsk motorbåt vid bryggan intill oss med snorren i vädret. Han hade lagt en kudde över ansiktet och trodde nog att han inte syntes då - men det gjorde han och det var ingen vacker syn.

Avseglingen från Altea gick inte helt enligt planerna. När vi gick ut ur hamnen satte vi på autopiloten och höll på att stuva fendrar o tampar. Plötligt kände vi hur båten saktade in och stannade. Vi hade gått på grund !! Som tur var var det bara sandbotten. Vad gör vi ? Vilket håll styr vi åt ? Full back men vi satt fast i sanden. Då kom en liten spansk fiskargubbe i sin lilla snipa och sa att här är bara 2 meter djupt. Han tog vår tamp och drog stäven åt rätt håll och sen kunde vi köra full maskin framåt och komma loss. Då tog han helt enkelt fram sin stora fiskarkniv och skar av tampen och gav sig iväg.

Vi fortsatte vår kamp mot NO-vinden och den höga dyningen. Kryss upp mot Denia, men sista biten gick det åt rätt håll i alla fall. När vi la till i Denias trevliga marina möttes vi av Agneta och Sven-Olof Berndtsson från Klädesholmen. Dom tog med oss hem till sin fina lägenhet och bjöd på en fantastisk middag. Dagen efter hämtade dom oss i bil och vi gjorde en sightseeing-tur i omgivningarna och avslutade med ett härligt bad på klipporna. På kvällen åt vi middag i Denias charmiga gamla stad.

Nästa morgon kastade vi loss klockan 7 för vi hade en lång tripp framför oss över till Formentera/Ibiza. Inte en vindpust ! Havet låg spegelblankt och solen stekte, varmaste dagen hittills. Motorgång hela dagen avbrutet av badstopp då och då. Vi gick in i en fantastisk fin vik med vit sand och kastade ankar. Efter badet tar vi oss en drink i solnedgången och då plötsligt - krasch !!! En stor snabbgående motorbåt går rätt upp på ett grund strax utanför viken. Vi följde dramat hela kvällen och ser motorbåten sjunka mer och mer. Sjöräddningen tar med sig besättningen men båten ligger kvar. På morgonen tittar vi efter båten igen och då ser vi att den nu ligger på sidan delvis under ytan. Sjöräddningen som hållit vakt hela natten far omkring och försöker samla ihop dynor och diverse andra prylar som flutit ur båten under natten.

Vi tar dingen in till stranden och går en promenad runt den vackra ön och ger oss sen av mot Ibiza. På väg mot nästa natthamn ser vi ett stim delfiner men dom verkar lite slöa och hänger inte ens med båtens fart utan blir snabbt på efterkälken.

Besök i båten i Denia. Agneta och Sven-Olof Berndtsson.

Middag på deras härliga terass.

Sightseeing i Denia med omgivning

Havet ligger spegelblankt men här går det undan

Kvällsdopp med drink i paradisviken på Formentera

Men då smäller det !

Solen går upp i viken

Och då ser det ut så här, tragiskt

Bättre än kontoret ?