57:43.78N 2:47.22 Skottland

Lisanne
Eric Alfredson
Sun 14 Aug 2011 07:45

57:43.78N 2:47.22  Nu ligger vi i inlopet mot Inverness. Överseglingen har gått bra och fantastiskt fort. Vi hopas lägga till i Inverness ikväll. Fredagen var en härlig dag då gick vi i solsken o fina vindar utefter Norges kust. Vi satte gennaker under kvälen och seglade västerut i 9 knop.Natten mot lördag var magisk med månsken och en fantastisk soluppgång. Frampå lördag fm ökade vinden succesivt. Vid middagstid var det styv kuling med 17-18 m/s och vissa vindbyar upp till 20-21 m/s. Vi fick reva ner rejält och sen bar oss Lisanne över 5-6 m vågor tryggt och lugnt. Besättningen skötte sig fantastiskt trots lite sjösjuka här o där. Middag fick bli soppa o mackor. Ett stim delfiner dök upp och följde oss under hela dagen.Under natten mot söndag kryssade vi mellan stora oljeriggar mot skotska kusten. Nu har vi intagit en härlig frukost och går för motor efter skotska kusten. Alla är på ett härligt humör och ser fram mot tiläggningen i Inverness.

Hälsar besättningen på Lisanne.