56:50.96N 005:05.35W Fort Williams

Lisanne
Eric Alfredson
Wed 17 Aug 2011 18:07

56:50.96N 005:05.35W Gårdagskvällen. Middag intogs på Lock Inn en gammal genuin Pub mitt i slusstrappan. In kom en "gubbe" med vitt hår och mustasch. Han började lite försiktigt och ökade tempot succcessivt. Alla slusskamrater samlades vid vårt bord och sen blev det fullt drag. Irländare, svenskar o norrmän i gemensam sång till gamla goa låtar. "Gubben ökade tempot och stämningen steg, han höll på i      2 1/2 timme.

I morse, en strålande morgon började vi slussa. En liten dispyt med en "Fritz" som vi satte på plats och sen gick in i slussen. Vi slussade upp 5 slussar till kanalens högsta punkt, Loch Oich. Otroligt vacker tur genom en smal sjö. Lunch bestående av steak pie och en flaska rött medan Lisanne bar oss fram över den vackra sjön med en snöklädd Ben Nevis strax intill. Nu ligger vi i kanalens utlopp, Fort Williams och i morgon går vi ut på havet igen, härligt !

Hälsar besättningen på Lisanne

 
 
 
 
Avsegling Klädesholmen
 
 
 
 
 
                                                                                                                                                                                                                            Tullarna försökte stoppa oss !!
 
 
 
Havet är härligt !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                                                                                                            Picknick på akterdäck.
 
 
 
Riv gennakern !!
 
 
                                                          Vinden friskar                                                                          
 
17-20 m/sek nu går det undan !!
                                                                                                                                                                                                                            Äntligen skotska kusten.
Framme efter 3 dygn. En liten tilläggare.
In i kanalen, slussningen börjar.