39:07.41N 09:30.23E Villasimius

Lisanne
Eric Alfredson
Thu 6 Jun 2013 18:23

39:07.41N 09:30.23E Villasimius

Vi gjorde en tur med hyrbil upp till flygplatsen i Alghero för att lämna av den avgående besättningen och hämta upp den nya. Tomas familj och vänner skulle också anlända för en veckas bilsemester på Sardinien. Alghero var en fin liten stad med mycket turister inte minst svenska. Tomas o Eric "turistade" i stan i väntan på ankommande flyg från Göteborg.

Den nya besättningen anlände bestående av Ann, Lisa, Fredrik och Andreas, Lisas pojkvän. Efter två timmars bilfärd tillbaks till den väntande båten i Cagliari kom vi fram vid 1/2 2 tiden på natten och kröp till kojs. Nästa dag gjorde sig den nya besättningen hemmastadd på båten och vi provianterade samt utforskade Cagliari under eftermiddagen. Andreas och Lisa som redan på vägen dit haft sin Ryanair-väska lite överpackad lyckades även under siestan (när det mesta är stängt) besöka några affärer för att hitta lite italienska fynd till sommargarderoben. Ann, Eric och Fredrik passade på att äta på Cagliarias absolut sämsta lunchrestaurang så att de skulle uppskatta maten under den fortsatta resan mer... Efter lite motionerande och fixande spenderades kvällen på en av de mysiga smågatorna som var fyllda av restauranger. För de som inte vet så har familjen Alfredson tagit på sig det tunga ansvaret att vara internationella Tiramisu-provare och eftersom vi tar detta uppdrag på allvar började vi redan denna första kväll vår provsmakning. Alla i provsmakarkommitén var överens om att kvällens Tiramisu skulle få ett vädligt högt betyg.

Följande dag (torsdag) lämnade vi Cagliari med kurs österut i en frisk NV bris. Härlig segling, men med ganska hög sjö, så alla som inte hunnit få sjöben ännu fick hålla blicken stadigt mot horisonten. Vinden ökade stadigt under eftermiddagen och vred rakt emot oss. När vindstyrkan var uppe i 15 m/sek och sjön växte sig grov beslöt vi att styra mot närmsta hamn som  hette Villasimius och låg vid sardiniens sydöstra hörne.

Vi anlände dit vid 7-tiden nöjda med att vara i hamn. Besättningen promenerade en bit för att få igång benen efter timmarna till havs. Eftersom solen kikade fram togs resans första dopp av Eric, Lisa och Andreas vilket var minst sagt uppfriskande. Vi var nöjda med att hitta en restaurang i hamnen då själva staden/byn låg en bit bort. Vi kände oss dock lite lurade när restaurangen/pizzerian endast erbjöd pizza under helgerna! Att det ju faktiskt var helgdag i och med Sveriges nationaldag, hjälpte oss tyvärr inte denna kväll. Detta trots att vi hade försökt klä oss i gult och blått så gott det gick. Eftersom den trevliga personalen trollade fram riktigt goda pastarätter istället förlät vi dem dock.

Eftersom vi hade fått mersmak av doppet dagen innan började vi fredagen med en promenad bort till stranden för ett morgondopp. Denna gång slängde sig alla i för att försäkra sig om att man skulle få frukost även denna dag (det finns ett ständigt "hot" på Lisanne om att den som inte badar inte får mat/kaka/tilläggningsöl). Vinden blåste lite mer tursamt för oss från sydost så vi kunde styra kosan norröver efter Sardiniens östkust.

 

Alghero                                                                                  Cappucino elegante

Nya besättningen                                                                       Premiärdoppet