39:21.50N 03:13.00E Porto Petro Mallorca

Lisanne
Eric Alfredson
Fri 28 Jun 2013 08:48
39:21.50N 03:13.00E Porto Petro Mallorca
Vi tillbringade två dagar i Mahon eller Mao`som det heter på det lokala språket. En trevlig stad med mycket gammalt förflutet. Vi tog det lugnt, kollade in stan, lite båtpyssel och shopping. Träffade Håkan Bergquist och Helena Björnberg på Najad 51an Nike samt bytte några ord med Arne Mårtensson på Yaghan.
Vi lämnade Mahon på onsdag eftermiddag för en kort tur runt ön till sydsidan där vi hittade en jättefin men ganska trång liten "Cala". Vi förtöjde med två bojar så att båten inte kunde svänga runt och fick en härlig kväll med kvällsdopp och god middag ombord.
Torsdagen bjöd på strålande förhållanden. Eric tog morgondoppet med glasögonen på. Som tur var låg dom klart synliga på sandbottnen så han kunde dyka ner och hämta upp dom. Nu fick vi belöningen för den jobbiga natten häromdan. En fin slörbog ner mot Mallorca i 8-9 m/s. Upp med spinnaren och iväg ! Drömsegling i 8 knop!!  Solläge på däck. 53 NM ner till Porto Petro dit vi kom vid 6-tiden. Middagen intogs på Varadero en jättetrevlig restaurang i hamnen. Nu är det bara en etapp kvar till Palma.
 
Nattvakten ?                                                                            Angöring Menorca
 
 
Sviterna efter nattens segling                                                    Cala Canutells Menorca
 
 
Solläge ?
 
 
Lasse studerar pilotboken.                                                       Härlig morgon i Porto Petro