39:08.07N 08:19.00E

Lisanne
Eric Alfredson
Thu 30 May 2013 16:50

39:08.07N 08:19.00E Carloforte, Sardinien

Vårsäsongen 2013 började med vårrustning i mitten av April med efterföljande premiärtur av skepparen med fru i Palmaviken.

Den 26 maj flög Calle, Anders P, Tomas S och Eric ner till Palma och en otåligt väntande Lisanne. Efter proviantering o stuvning satte vi tidigt på morgonen nästa dag kurs mot Sardinien, 285 NM bort. En fin SV vind gav oss en bra skjuts det första dygnet men sen dog vinden ut och vi fick gå för motor i ganska skvalpig sjö en stor del av 2a dagen. Angöring gjordes efter 40 timmars segling runt midnatt vid den lilla ön Isola di San Pietro på Sardiniens SV-sida. Vi gick in till den lilla staden Carloforte och la till vid marinan vid ett-tiden på natten. Efter sedvanlig "tilläggare" kröp vi belåtet till kojs i en båt som låg still, härligt.

På morgonen flyttade vi båten till en gästplats och gick sen på upptäcktsfärd. Carloforte är en underbar liten stad. Just denna helgen äger en av årets större begivenheter rum "Tonfiskfestivalen". I dagarna tre blir det nu underhållning, vinprovning, tonfisktävling mm. Vi ser fram mot detta och kommer att delta med efter bästa förmåga.

 

Premiärsegling. Frukost i Palma Nova-viken, Mallorca

"Gubbarna" på upptäcktsfärd i Carloforte på Sardinien.