38:49.80N 02:27.90W Almeria

Lisanne
Eric Alfredson
Thu 17 Oct 2013 18:40

38:49.80N 02:27.90E Almeria

Motvind, motvind vem uppfann den. Den borde vara förbjuden. Normalt är det NO vindar så här års men när vi gav oss iväg från Ibiza blåste det 8-9 m/s SV. Rakt i näsan alltså. Bara att bita ihop och styra så högt det gick, vilket blev rakt söderut. Efter 14 timmar rakt söderut började vi närma oss afrikanska kusten. Dags att slå. Vi gick sen åt NV ett antal timmar tills vinden avtog tillräckligt så vi kunde starta Yanne och äntligen styra åt rätt håll, alltså mot Almeria. Timmarna gick. Dags för Happy hour. Det var väldigt små glas eftersom vi var till sjöss. Kockarna serverade underbar kycklinggryta som sköljdes ner med ett gott Mallorcavin. "Vi" slog "Dom" i MIG frågequiz. På nattvakterna beundrades månljuset och en och annan passerande båt. På Tomas vakt fick han påhälsning av ett stim delfiner. Men katastrof ! Stopp i främre toiletten.

Vid 10-tiden på torsdag efter nästan exakt två dygn lade vi till i Club de Mar, Almeria. "First shithouse manager" Tomas Björk skred till verket men uppgiften visade sig övermäktig varefter lokal serviceman fick tillkallas. Slangar byttes och så gick den igen. Vi städade båten, besiktigade stan, motionerade och mådde allmänt bra i den 27-gradiga värmen. Nu laddar vi (G&T)  för att gå ut och käka en kanonmiddag. Men vi tar det lugnt, tidig avgång mot Gibraltar i morgon.

Tough sailing !

Shithouse manager in action.

Boys on the loose.

Puh. Getting hot.