24:31.00N 41:11.00W The day after halfway

Lisanne
Eric Alfredson
Tue 29 Nov 2016 14:03
Tisdag, 15.00 UTC
Hejsan alla. Gårdagen blev tillslut utsedd till Half Way Celebration Day. Jonas o Thomas fixade fram en lyxmiddag. Gåslever på toast med champagne, oxfile´ med
potatisgratäng och ett kanonrödtjut, glass till efterrätt. Tyvärr ingen vind, vi har det sista lilla Low-tråget att ta oss igenom så det bidde maskin igen, suck.
Vi kallade upp Angels Share på VHF och framförde en egen text på God Save the Queen, mycket uppskattat ! De skall återkomma med något som de fortfarande sitter o filar på, får se vad detta kan bli. I skrivande stund har vinden fyllt i från NW och vi seglar nu i 7-8kn på kurs 240, 1270Nm to go.Enligt grib skall nu vinden vrida höger så sakteliga och öka= High Way to St Lucia har öppnat för trafik !! Kapten Eric så säker på detta att fler gribnedladdningar är onödiga,hmm får allt bevaka detta. Fiskespöt började för 1/2 timme rusa. Syntes ganska snart att det var den vanliga fångsten (Dorado). Fick istället upp en stor fin blå Tonfisk, ca 5kg. Får se vad Chef of the Day,Ulf/Dan, hittar på med denna läckerhet. Lite märkligt att vara totalt avskurna från alla viktiga nyheter. Hur går det för Frölunda ? Har Blåvitt signat Ronaldo ? Vem fan vinner i Idol ? Lever Trump ? Hur går börsen ? Ja, ni fattar. Försöker få in BBC World Sevices på SSB radion. Hittar bara WS på alla möjliga omöjliga språk som ingen fattar. BBC WS på engelska om man får be !! Ganska varmt nu, 27 gr i vattnet. Tur vi har våra små fläktar i varje kabin. Känns nu att vi närmar oss på riktigt.
Hälsningar från Lisanne !!