36:08.90N 05:21.40E Ocean Village Marina, Gibraltar

Lisanne
Eric Alfredson
Sun 20 Oct 2013 18:52

36:08.90N 05:21.40E Ocean Village Marina, Gibraltar

Vi lämnade Almeria på ett spegelblankt hav och styrde västerut längs Costa del Sol. Målet var Gibraltar ett dygn bort. Lugn motorgång och besättningen slappade på soldäck. Det är varmt nu, 29 grader på eftermiddan. Framåt lunchtid så skapades en ny kulinarisk specialitet, ansjovistortilla, mycket god. Denna gången slog "Dom" "Vi" i MIG-spelet fast det berodde nog på lite fusk.  Vi prövade fiskelyckan men utan resultat, det blir nog bättre ute på Atlanten. Ett delfinstim kom förbi men tyckte inte att vi var kul så de försvann ganska snart. Efter sedvanlig Happy Hour och en god fläskfilégryta så gick vi på nattpasset. Framåt natten kom vinden men tro det eller ej, rakt i näsan. Tomas kom ut från förpiken och klagade på att han inte kunde sova då han åkte hiss upp o ner.  Vi fick "motorsegla" kryssande mot vinden ett tag för att göra nån fart alls. Ljuset från Malaga och Marbella syntes inifrån land. Det lugnade ner sig framåt morgonen och vid 9-tiden skymtade vi "The Rock". Vi stävade in i Gibraltars hamn, tankade billig diesel och la oss sen i Ocean Village Marina. Gibraltars kvällsliv har nu utforskats, apor och stalaktitgrottor besökts och avgående besättning börjar nu förbereda hemfärden. Inatt kommer nästa gäng som skall vara med ner till Las Palmas.

Den avgående besättningen instämmer med ovanstående och tackar för några fantastiska dagar på havet med vissa strandhugg längs medelhavet. Anjovistortillan var fanstisk, likaså var happy hour-drinkarna, mångatan, att sikta the rock och förbrödringen när vi nådde resans etappmål. Väl där lät vi oss väl smaka av medicinaldrycker och spanskt sköljmedel. Friska och starka vågade vi sedan ta oss i land och beträda de gator som engelsmännen trampat sedan år 1704. Efter att ha stärkt oss med mat och några ytterligare drycker vågade vi även utforska Gibraltar efter mörkrets inbrott. Dessa äventyr är dock inget att skriva hem om. Efter att ha bidragit till bättre toaletthygien lämnar vi snart båten och önskar båten och desskapten lycka till på de sju haven.

Björn, Lasse och Tomas