57:08.63N 4:40.70W Fort Augustus

Lisanne
Eric Alfredson
Tue 16 Aug 2011 17:55
57:08.63N 4:40.70W  Vi slussade in i kanalen vid 2-tiden på måndag. Vi möttes av en otroligt vänlig slussvakt och Celtic-fan som älskade Henke Larsson. Lite spända inför slussningen, skulle plankan vara tillräcklig ? Vem gör vad ? Men inga problem, allt gick som smort. Vi la till i en marina i den vackra delen av Inverness och åt Anns utsökta asiatiska gryta. Sedan ett besök på Hootenanny, stadens musikpub.
Upp tidigt på tisdag eftar att Eric väckt alla efter svensk tid alltså 1 timma för tidigt. Första slusstrappan med 4 slussar tillsammans med 4 andra båtar gick kanonbra. Trevligt sätt att träffa vänner, vi träffade bl. a ordföranden i Cork Yacht Club ombord på en Swan 57a. En 80 fots Oyster var med också, ett skolfartyg. Ut på Loch Ness. Var är Nessie ?  Vi la till vid Urquart Castle och hoppade i sjön, och se, plötsligt uppenbarade sig Nessie i form av två vita rumpor bakom båten. Urquart Castle var värsta turistfällan så vi kastade snart loss och cick vidare till Fort Augustus där vi ligger nu. Ikväll blir det Pub-middag.
Hälsar besättningen på Lisanne