37:44.30N 25:39.86 W Ponta Delgada.

Lisanne
Eric Alfredson
Mon 26 May 2014 20:44

Måndag den 26 maj 2014

Pim, vår superbloggare lämnade oss tyvärr i Horta för andra förpliktelser. Jonas vår nye besättningsmedlem smälte dock snabbt in i gänget. Med fyra mans besättning kastade vi loss från Horta och satte kurs på nästa Azoriska ö, Sao Miguel. När vi precis lämnat hamnen blev vi kontaktade av våra vänner på Esmeralda som var på väg in. De hade då tillbringat 25 dygn på havet och var rejält sugna på att komma i land. Synd att vi inte han träffas. Vi gav dom lite tips om Horta och sa sedan hej,hej.

Efter nån timmas segling passerade vi en fiskare som ropade  ”whale” ! Och mycket riktigt, två valar simmade strax framför båten. Efter ytterligare ett tag ropade Koffe att det var val igen   (inte EU-val!) och då höll vi nästan på att segla på en fenval som slött simmade framför oss. Men när vi närmade oss dök den ner på djupet.

Seglingen till Ponta Delgada tog 26 timmar. Vi hade tidvis dåligt med vind och fick gå för motor. När vi lagt till i marinan visade det sig att denna helgen var årets begivenhet på Sao Miguel.

En stor festival ( nån religiös bakgrund- Kr. Himmelsfärd?) ägde rum i dagarna tre. Hela ön verkade vara på benen med processioner, öltält, underhållning natten lång. Vi gjorde vårt bästa för att deltaga men var lite slitna efter kvällarna på Peters Bar.

Ponta Delgada är en riktigt vacker gammal stad med fina hus och parker. Allt verkar väldigt välordnat och folk verkar leva på hög standard här. Idag måndag hyrde vi en bil för att åka och se på den vackra naturen på Sao Miguel. En vulkanisk sjö och varma källor var målet. När vi kom till vulkanen  var den insvept i dimma så vi såg inte så mycket där heller. Sen somnade alla utom chauffören Jonas, så i ärlighetens namn såg vi inte så mycket av ön ! Men den är väldigt grön och vacker.

Nu förbereder vi oss för den sista etappen in mot fastlandet. En underbar doft av chili con carne fyller just båten. Vi tänkte sticka iväg sent ikväll vid 10-11 tiden. Vi har 900-1000 Nm in till Lagos eller Gibraltar. Vädret ser ut att bli bra men lite för svaga vindar i början tyvärr. Förhoppningsvis tar vi oss över på 6 dygn.

Hälsar Rickard, Koffe, Jonas och Eric från Lisanne.

 

 

Peters Bar 1                                                            Peters Bar 2

 

Calm sailing                                                            Sao Miguel forest

 

Preparing for departure.