39:33.50N 02:38.00 E Palma de Mallorca

Lisanne
Eric Alfredson
Fri 7 Oct 2011 15:58

39:33.50N 02:38.00 E Palma de Mallorca

På Ibiza ankrade vi i Cala St Vicente en fin liten vik med några hotell och restauranger och visade det sig, en massa tyskar. Vi låg kvar hela dagen och tog det lugnt med en motionstur till närmsta by, snorkling och middag ombord. Nästa morgon gick vi tidigt med kurs på Palma de Mallorca. Ingen vidare vind nu heller och den lilla som var kom in akterifrån så det blev riktigt hett ombord. Badstopp var 3e timma. Vid 5-tiden siktade vi Palma. Vi anropade Real Club Nautico, vår nya hemmahamn och möttes av en trevlig marinero som visade oss vår plats. Vi la till men det visade sig snart att dom fasta förtöjningslinorna på botten var för korta. Raskt var marineros på plats och grejade detta. Men vi ville ha två linor i fören för att ligga tryggt. Nästa dag kom dom med dykare, kätting mm och fixade även detta. Bra service ! José som skall titta till båten åt oss dök också upp och hjälpte till.

Nu är äventyret slut för den här gången. Vi har seglat 2500 NM från Klädesholmen. Vi har haft hjälp av 13 olika besättninsmedlemmer under resan förutom oss själva och upplevt mycket roligt tillsammans. Vi får titta på alla fina bilder när vintermörkret sänkt sig över Sverige. Lisanne ligger nu tryggt förtöjd i Palma och väntar på nya äventyr. Själva flyger vi hem på tisdag så nu stänger vi bloggen för denna gången och återkommer när det blir dags att kasta loss igen.

Cala St Vicente

Nu siktar vi Palma målet för vår segling

José och Eric i diskussion med marineros om förtöjningarna

Vilket ledde till nya kättingar med hjälp av dykare

Vår mäklare som sålde båtplatsen kom ombord med kontraktet

Nu är hon på plats !