27:48.94N 15:45.81 W Puerto de Mogan

Lisanne
Eric Alfredson
Sat 2 Nov 2013 20:20

27:48.94N 15:45.81 W Puerto de Mogan

Den avgående besättningen gav sig av till Playa Ingles i den kanariska natten.. Målet var "Playa del Sol" som måste kollas upp efter den kända TV-serien med Michael Tornving. Men först intogs middag på Argentinsk restaurang där bartenden vägrade göra Caipirinha med motiveringen "att det var för mycket jobb" ! Men köttet var bra. Sedan gjordes entré på Playa del Sol. Den ungdomliga delen av besättningen som missat Generalen, Rondo och liknande danspalats tittade storögt på etablissemanget. Lollos från Norrköping var kvällens band, nu liksom de senaste 15 åren. Men när de mogna damerna gjorde sina framstötar var de inte så modiga längre utan hängde mest i baren. Kvällen avslutades en erfarenhet rikare.

Nästa morgon var det dags för farväl till Bengt, Pim och Erik. Tack för trevliga dagar (och nätter) tillsammans. Taxin försvann mot flygplatsen och efter några timmar dök nästa besättning upp. Storchefen och lillchefen anlände lite novemberbleka om nosen. Nu skiftades fokus helt. Inga tuffa nattseglingar, klättring i masten och whiskypinnar. Nu var det solning, shopping, bubbel och restaurangbesök som gällde. Vi kastade loss och gjorde en tvåtimmars segling till Puerto Mogan. Och här har vi nu legat i två dagar. Vi har hunnit med solning,shopping och restauranger och även lite motion när vi besteg det högsta berget strax intill. Här låg vi senast för 10 år sedan med Våghals, stället är sig likt. Väldigt trevligt och charmigt men mest befolkat av norrmän, svenskar, engelsmän och en eller annen tysk. Spanjorerna är lätträknade.

I morgon kastar vi loss och lägger oss för ankar i någon badvik för att på måndag segla upp till Las Palmas.

 

Atlantic rainbow                                                                        Goodbye Pim, Bengt and Erik

Paradise or hell ?                                                                   Paradise !

Puerto de Mogan                                                                     Morning exercise