Lugnet före stormen??????????

Lisanne
Eric Alfredson
Sat 19 Nov 2016 20:13

Lördag den 19 november 2016.

 

Vi börjar nu närma oss avfärd, och lugnet har börjat infinna sig i hela hamnen. Det har varit en otrolig aktivitet med bunkring av båtarna, och det finns ett mycket välfungerande system här där man går till affären och handlar, sen kör det ut till båten ända ner på bryggan. Detta innebär att det blir rätt så trångt bryggan när alla leveranser kommer. Sen skall allt sköljas av och torka innan det kan stuvas.

 

Vi har en födelsedag ombord idag, Dan väcktes med en tårta, läsglasögon och tomteluva eftersom han skall stanna över jul i Karibien

 

På eftermiddagen har vi haft stuvat frukten, haft säkerhetsgenomgång, städat på båten inne och ute varit ute på sjön och kalibrerat instrumenten tilsammans med Raymarine.

 

Vi har haft kontakt med vår externa meterolog som konstaterar att vi kan välja på att gå söder ut runt ett högtryck med risk för lite vind, eller rakt västerut med chans till mer vind. Gissa var de tävlingsorienterade ombord vill gå........

 

Nu har lugnet sänkt sig på båten, och vi skall ut och äta födelsedagsmiddag. Vi är alla redo för Atlanten. Undrar om detta är lugnet före stormen.............=