53:18.16N 6:07:68W Dun Laoghaire (Dublin)

Lisanne
Eric Alfredson
Wed 24 Aug 2011 18:07

53:18.16N 6:07:68W Dun Laoghaire (Dublin)

Vi anlände Dun Laoghaire marina strax utanför Dublin kl. 9 på onsdag morgon efter ett dygns segling ner från Skottland. Fin segling men vinden vred mot S under natten och avtog så järngenuan fick göra jobbet den sista biten. Nattpassen var lugna, vi fick väja då och då för Stenafärjor, fiskebåtar och en eller annan fraktbåt som var på väg in till Dublin. Marinan är jättefin och har all service man kan önska. Den ligger 20 minuter med tåg från Dublins centrum dit vi tänker åka ikväll för avskeddsmiddag med besättningen och besök på legendariska Temple bar för att lyssna på irländs musik. Per, Bengt, Lasse och Björn åker hem i morgon, ny besättning anländer på lördag för nästa etapp ner över Biscaya mot Spanien.

Fin segling ner mot Irland. Besättningen på gott humör.

Lasse i myshörnan under sprayhood med en god bok.

Tilläggning i Dun Laoghaire

och så en liten "tilläggare"