St. Lucia, lite blandat o foton

Lisanne
Eric Alfredson
Sun 15 Dec 2013 14:10
Hej alla vänner !!
 
Saatana perkele, finngubbsen tog oss med minsta marginal. Vi misstänker faktiskt oärlighet i deras rapporterade motortimmar.De berättade tidigt i går morse att de kört 16,5 tim men när tiderna kom upp var det 13,5.Precis lagom timmar för att piska oss.Nåväl, vi har rent samvete och har tagit klassseger + snabbaste Oyster + tvåa totti. Klart vi är såååå nöjda.
Det tårades lite i de flestas ögon när St. Lucias gröna kullar dök upp i onsdags morgon. Vi drog på "Final Countdown" på max och lade till med "Gräver Guld i USA" ekande i marinan.
 
Vi ber om ursäkt för dåligt med bloggande men som sagts tidigare har vi "haft mycket att göra" efter målgång.
Kass uppkoppling kombinerat med Rom har definitivt haft viss påverkan,haha...
Vi har faktiskt hunnit med en del fix o mek på Lisanne.Gennaker inlämnad för lagning,felsökt VHF strulet,fixat radarn,mm. Efter målgång tog det inte många minuter att komma in i det Karibiska tempot.Lunch intogs på marinans resturang, pizza utan lut var underbart. Onsdag kväll var det Welcome Party på ett närliggande hotel.Käk och fri rumpunch gjorde att besättningen snabbt glömde tröttheten efter senaste dygnet.Efterfest med delar av de svenska från Lady Milla och Miss Malin på Lisanne.En av Lisannes gubbar snarkade gott på bryggan bredvid båten, gissa vem ?
 
Igår morse sååååå trötta, skrotat o grejat lite,tidig kväll.
I går var vi tidigt uppe.Fixade till Lussestassen.Sedan bort till dom andra svenska båtarna.Tassade ombord sjungades St.Lucia på St.Lucia, mäktigt !! Anna lucia + 4 stjärngossar och Dan som nisse.Succé som vanligt när Lisanne drar på uppdrag :) Anna o seb hyrde bil igår för lite turistande.I går kväll var det street party med ännu mer rom och dans på gatorna.Mycket taktiksnack med dom andra besättningarna.
Nu drar vi söderut mot Becquia ,för ett par dagars cruising, vi kommer tillbaka till Rodney Bay på onsdag nästa vecka.
Ha det gött därhemma hälsar Lisanne
 
Bunkring i Las Palmas inna start
 
Gänget som gjorde det !!
 
Fysträning
 
Visst nappar det (visnappare)
 
Dorado till middag (vi tog upp tre under resan)
 
The Atlantic
 
Alla finklippta (utom fegisen Jonas)
 
Halvägs skumpa, så gott med små uppmuntringar
 
2:a Advent o lussebak
 
Segelsättning 2 sista dygnen, go,go,go...
 
Lycklig Anna i soluppgång sista morgonen
 
100 % njutning
 
Tack SailRacing för de fina tröjorna !!
 
Innan lussefirande i de andra båtarna
 
Vår egen tomtenisse Dan