39:33.50N 02:38.00 E

Lisanne
Eric Alfredson
Thu 1 Nov 2012 17:16
39:33.50N 02:38.00 E Palma de Mallorca
 
Hösten 2012 tillbringades runt Mallorca. Höjdpunkten var deltagandet i Oyster-Regattan i September. 28 Oystrar deltog, allt från 80-fotare till 46-fotare. Vi gick i den "lilla" klassen med 14 deltagande båtar upp till 56 fot. Det var tre dagars seglingar med skiftande förhållanden. Första racet gick till Puerto Andratx i strålande väder och undanvind. Andra dagen seglade vi tillbaks till Palma i regn och 20 m/sek. Den tredja dagen var det bansegling i Palma-viken. På kvällarna var det sociala aktiviteter av olika slag i god brittisk stil. Vi knep en tredje-plats efter serien 6-2-3 vilket vi var mer än nöjda med.
 
Efter regattan seglade vi upp längs Mallorcas östkust, med sina fantastiska "Calas" alltså små vikar där man kunde ligga för ankar. En väldigt vacker del av ön som vi gärna kommer tillbaks till.
Efter besök på Cabrera- öarna gick vi tillbaks till Palma i mitten av oktober och Lisanne lades i "vinterdvala" medan vi åkte hem till väntande vinter med skidåkning och andra aktiviteter.