18:24.48N 64:36.61W Road Harbour

Lisanne
Eric Alfredson
Thu 1 May 2014 03:49

Onsdag kväll, Valborgsmässoafton 30 April, 2014.

Nya besättningen, Christoffer (Koffe), Rickard( Riccardo) tillsammans med Charlotte (Lotties) och Mikael( Jabbas) har anlänt efter diverse äventyr på Virgin Islands och Manhattan, New York. Vi har lovat att inte lämna ut några detaljer här på bloggen och kommer givetvis att hålla vårt löfte. Lisanne är nu klar för avsegling för den första etappen av den långa resan ”hem” till Palma. Dagarna har gått åt till service av motor, watermaker mm, rigginspektion, proviantering av färskvaror, stuvning , tvätt mm.  Klockan är nu snart midnatt och vi har varit ute på en god middag tillsammans med Esmeralda-gänget.

En förväntansfull stämning infinner sig inför det stora äventyret att segla över Atlanten från väst till öst. Alla är sugna på att komma ut på havet. Vi räknar med att kasta loss i morgon torsdag vid 11-tiden. Lotties lämnar skutan för att flyga till Miami.  Kursen sätts sedan rakt norröver mot Bermuda, 850 distansminuter bort. Väderfilerna visar på rätt svaga vindar men hygglig vindriktning. Vi räknar med 5-6 dygn innan vi går in i hamnen St Georges på östra Bermuda. Vi kommer att lägga ut positionsrapporter via satelliten då och då.

 

The Atlantic crew. Koffe, Jabbas, Riccardo and Eric.