38:35.30N 00:03.20W Altea

Lisanne
Eric Alfredson
Fri 30 Sep 2011 16:44

38:35.30N 00:03.20W Altea

Vi lämnade Torrevieja utan missöden och satte kurs mot Alicante. På denna kusten sätter sjöbrisen in vid 11-tiden och startar på nord men vrider sedan successivt över på ost. Vi gjorde därför ett långt slag österut ut till havs för att sedan slå norrut när vinden vridit. Vi fick en fin segling och kunde sträcka norrut innanför ön Isla de Tabarca en gammal befästning söder om Alicante som också har varit piratfäste.

Lite spända gick vi in i Alicantes stora hamn, detta var ju första tilläggningen på tu man hand. Vi la oss först vid väntbryggan utan missöden och fick där vår tilläggsplats. Ut igen, ner med dingen och ut med tampar o fendrar på plats. Sen backade vi in på vår plats. Kraftig sidvind förstås. Båten förblev oskadad likaså besättningen och vi är fortfarande vänner. Med andra ord en lyckad tilläggning.

Alicantes marina var fin med många stora motorbåtar bl. a en tillhörande Åge Ingebretsen vår gamle Elga-medarbetare. Tyvärr var han inte ombord men vi inspekterade båten och tyckte den var jättefin. Vi gjorde en långpromenad och kollade in stan som verkligen förändrats till det bättre sedan vi var där för många år sedan. Man rustade också för starten av Volvo Ocean seglingen senare i höst. Vi hittade ett fint Tapas ställe där vi blev de sista gästerna. Vi har tydligen fått senare vanor än spanjorerna själva.

Nästa morgon blev det tidig frukost för vi ville komma en bit norrut för motor innan sjöbrisen satte in. Men det blev ett annorlunda väder än vi tänkt oss.Vi möttes av ett kraftigt regn och åskväder, faktiskt det första på hela seglingen. Vi seglade in i Benidorm-viken för att få lite sjölä. En viss dramatik uppstod när skepparens flytväst plötligt och utan varning smällde till och blåste upp sig. Vi gick till Altea där en viss förvirring uppstod då ingen kunde tala om för oss var vi skulle lägga till och den lille marineron som skulle hjälpa oss for omkring på en cykel och skulle sköta både bensinmack och hamnkontoret. Han dök så småningom upp när vi redan lagt till. Tilläggningen gick bra,vi börjar få rutin nu. Altea är gamla "hemtrakter" för oss eftersom Carl och Ingrid hade ett hus här i många år och vi  var mycket här när Lisa var liten. Vi gick upp i gamla stan som ligger högt på en kulle och där det finns massor av restauranger och konst- och konsthantverksbutiker.

Natten blev orolig på grund av all dyning som gick in i hamnen. Förtöjningstamparna gnällde och knakade trots våra försök att få tyst på dom bl. a. med att blöta ner dom.  Nästa morgon tog vi en riktigt lång promenad för att försöka hitta Carl och Ingrids gamla hus. Vi lyckades till slut trots all nybyggnation. Huset var helt nyrenoverat och gick knappt att känna igen. Ett besök på playan har vi hunnit med och nu vänter middag i gamla stan.

Alicante marina

Den gamla borgen högt över stan Alicante

Volvo Ocean båtarna utrustas

Manhattan, förlåt Benidorm, i regndis

Qui-gong (eller vad det nu heter) på Albir stranden (där Lisa en gång badade)

Carls o Ingrids gamla hus

Och här låg den gamla gästlägenheten "El Llobarro"

Värst vad fint det har blivit nu, marmor mm. på strandpromenaden

mellan Albir och Altea