webdiary 01/21

Bahia
Thu 22 Jul 2021 15:04

Griekenland, Poros, Kefalonie, donderdag 22 juli 2021Maar 

De bemanning voor de komende 2 weken is op dinsdag 20/7 gearriveerd: Jasper H. en vriend Amar B. en we hebben al 2 dagen gevaren.

Daar is wel het een en ander aan voorafgegaan. Er was een lange lijst van achterstallig onderhoud.

Vorig jaar, met de pandemie ging het toerisme pas op 1 augustus van start, en heb ik alleen het hoogst nodige gedaan om de boot vaarklaar te maken. Ook het jaar daarvoor kon pas later naar de boot en ook toen het minimum aan onderhoud gedaan. Dit jaar heb ik bijna 2 maanden de tijd genomen. Ook om eens klussen te doen die niet urgent waren en daarom ook altijd werden uitgesteld.

Een grote klus was het installeren van een nieuwe stuurautomaat. Op de laatste dag vorig jaar kreeg mijn stuurautomaat problemen. Voor het vertrek uit Nederland in 2006 had ik al een nieuwe gekocht en die wilde ik installeren. De steun voor de cilinder moest worden aangepast en ik had Pat van PYS gevraagd om dat in de winter te doen. Maar door de pandemie kon men niet naar de boot gaan.

Dus ben ik zelf begonnen de bestaande steun aan te passen. Samen met het monteren van de andere componenten, en het trekken van de draden duurde bijna 2 weken. En toen alles klaar was werd de voeding aangezet . . . .en er gebeurde niets, nada, niente, rien. De besturing had een probleem. Nog wel geprobeerd een reparatie mannetje te vinden maar zonder success.

Later heb ik de oude weer terug gebouwd en die heeft het al 2 dagen weer goed gedaan.

Een andere vervelende klus was het uitboren van een afgebroken draadeind in het SB toilet. Toen die uit elkaar lag, ook de kranen van de huiddoervoer vervangen door kunststof kranen.

De rest van de lijst zal ik jullie besparen. 
Op maandag 12 juli ging Bahia terug in zijn element. Ik moest snel weg varen omdat de volgende tewaterlating er aan kwam.

Overgestoken naar Preveza en afgemeerd tegenover Dolce di mare, mijn favoriete stek.
Mijn nieuwe buurman vroeg of ik de stootkussens aan SB wilde uithangen! Helemaal vergeten!!!
En realiseerde ik me dat ik ook de fiets vergeten had. Toen Pat van PYS gebeld en die reed een half uur later met mijn fiets op de kade. Ook weer opgelost.

Ik had nog een week aan de kade voordat de eerste gasten kwamen, dus even relaxen na al die weken klussen. Toch nog wel een klus gedaan: ik had een nieuw zonnepaneel gekocht en die moest nog gemonteerd worden. De oude is 40 watts en geeft zo’n 2 ampere. De niewe is 120 watts. Hoeveel ampere dat opleverd weet ik nog niet; wel dat de accu’s goed vol blijven.

Het verslag van de eerste 2 dagen varen bewaar ik nog even voor de volgende weblog. Maar dan gebeurd er ook wat……..

JPEG image

JPEG image