Webdiary 02/20

Bahia
Sun 16 Aug 2020 14:30

Griekenland, Preveza zondag 16-8-2020


Op vrijdag 14 augustus is Bahia te warter gegaan en drijven we weer.De lijst met "to-do" was aardig afgewerkt. 

vorige week was het nog even spannend met Simon. Hij had zich vertild en was door zijn rug gegaan. Op disdag had ik gevraagd wanneer hij de eerste test met de nieuwe motor zou doen, maar hij kon nauwelijks lopen. Maar zondag stuurde hij een bericht dat hij op dinsdag 11/8  de eerste test zou komen doen.

En dat verliep voorspoedig. De laatste electrische verbinding tussen motor en control paneel werd gemaakt. En toen alles was gecontroleerd was het moment dat de sleutel kon worden gedraaid. Een waterslang werd in het wierfilter gehangen. Daarna eerst voorverwarmd, en daarna doorstarten.....en ja na een paar seconden begon de motor te sputteren en sloeg aan. Een fraai moment!

Daarna alles weer gecontroleerd en met diverse toerentallen getest. Alles verliep goed en de volgende test is in het water met een proefvaart.

Op donderdag 13 augustus arriveerde Hans K. Die werd meteen aan het werk gezet om Mark in de mast te hijzen om de nieuwe windrichting/snelheidmeter  vaan te monteren. Ik had Mark ook gevraagd om de lampen in de masttop te vervangen, maar dat lukte niet: alles was zo zwaar verroest dat er geen fitting meer over was. Klus voor volgend jaar.....

Op vrijdag 14/8 kwam de ploeg van Aktio om 14:30 om de boot te water te laten. Simon was er ook al.Toen de boot dreef werd alles gecontroleerd op waterdichtheid. Er werden geen lekkages geconstateerd. 

Daarna werd de motor weer gestart en aan diverse controles onderworpen. Toen alles naar tevredenheid was, was de tijd gekomen om een proefvaart te maken. De motor werd getest met diverse toerentallen, eindigend met volgas. 

Na een half uur varen konden we terug naar Aktio marina en werd de motor afgetekend als succesvol getest.

Die avond zijn we bij Aktio marina blijven liggen.

Zaterdag  15/8 zijn we om 12:00 vertrokken en overgestoken naar de kade van Preveza. 

Die zaterdag was een religieuse dag in Griekenland en alle winkels en supermarkten waren dicht. Bars, cafes en taveernes waren gewoon open, maar we konden geen boodschappen doen. Dat moet wachten tot maandag.

Verder is er eigenlijk geen verschil te zien: 's Avonds is de gebruikelijke pantoffelparade, de maiskolven worden geroosterd en het leven lijkt normaal door te gaan.

Die avond uiteraard bij Tahlia en Dina in de Mythos taveerne gegeten.

Corona: Op straat worden geen mondkapjes gedragen (met een zelzame uitzondering).

Het bedienend personeel in taveernes draagt wel een mondkapje. De tafels staan wat verder uit elkaar, maar niet echt op 1,5 mtr afstand.

Het plan is om maandag de proviand aan te vullen, het internet abonnement te verlengen, en dan kunnen we op dinsdag vertrekken.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image