Webdiary 07/08

Bahia
Mon 7 Jul 2008 12:40
Corfu, Giekenland, Zondag 29-06-08 / Maandag 07-07-08
 
Na het vertrek van Herman was het weer stil op de boot. De voetbal finale is op Zondag avond, dus een reden om nog een paar dagen in de marina te blijven. De BB motor was Zaterdag trouwens niet klaar, en op Zondag was de werkplaats gesloten. Dus dat werd ook Maandag.
Maar er waren nog een paar andere klussen te doen. De motor olie moest gewisseld worden; altijd een vieze klus. Niet zo zeer het leegpompen van de oude olie of het vullen van de  nieuwe, maar het olie filter krijg ik er niet af zonder er een smeerboel van te maken. Dat was de klus van Maandag.
En zo waren er wel wat meer klusjes te doen om me bezig te houden. Elke dag wel wat, want de warmte stimuleert de werklust niet.
Wat echter de doorslag gaf om hier langer te blijven, was een klein medisch probleempje. Ik had weer eens last van mijn oren na het zwemmen in het zwembad, en het duiken naar het anker in Ay Stefanou. Omdat ik vorig jaar ook problemen heb gehad, een dokter gezocht. Die had een soort hoge druk  spuit om oren te reinigen, en ik kon weer prima horen. Maar ik  had toch al een oor ontsteking, en moest en antibiotica kuur doen. En dat was een goed excuus om te blijven.
 
Vandaag, Maandag 7 Juli, de hele dag besteed om de boot van binnen te soppen, want vanavond om 23:30 komen Peter en Sue L. aan in Corfu, om een paar weken met mij te zeilen. Ik ken Peter uit de Kenia jaren, en heb hem sinds 1975 niet meer gezien. Hij woont nu in Australië en kwam dit jaar naar Europa voor een familie feest, en dat was een gelegenheid om elkaar weer eens te ontmoeten, en wel in Griekenland op mijn boot. Het zal mij benieuwen of ik hem nog herken.