Webdiary 05/13

Bahia
Wed 10 Jul 2013 11:51
Grieknland, Ermione, 10-07-2013
 
De oversteek naar de Cyclades gistern is niet gelukt, en het vieren van Herman's 70ste verjaardag dus ook niet.
Herman wilde eeen uitgebreid ontbijt op de wal. Maar dat moest even wachten omdat het anker niet goed zat. Het stond al weer aardig te blazen, en we zakten met de kont naar de kade. Na het inhalen van de ankerketting bleef er noig 10 meter over van de 20 meter gisteren, en dat is veel te weinig.
We hadden geluk: een boot die langszij lag ging vertrekken, en in plaats van opnieuw te ankeren zijn we op zijn plek langs de kade gaan liggen. Nou, laat de harde wind maar komen: we liggen als een muur zo vast.
En het ontbijt was inderdaad overvloedig.
Na het ontbijt eerst de boot opgeruimd, en alles weer op z'n plaats gezet. Gisteren waren er nog twee dingen kapot gegaan: de swivel van de neerhouder was gebroken, en de radar reflector was kapot. Dat is een polyester bus bestaande uit 2 helften, en de lijmnaad had losgelaten.  Ook was de Griekse gastvlag aan rafels. De leiding naar de geïsoleerde achterstag was los. Dus een klusjes dag.
 
Ook de weerberichten bekeken De eerstkomende dagen blijft het hard waaien op het traject naar de Cyclades. Hier trouwend ook, want gisteren duwde de wind mijn compouter bijna van de tafel.
Pas aan het eind van de week wordt de wind weer minder. Ermione is een pretentieloos klein rustig dorp. Het heeft wel een prima taveerne, met goede stoelen. We wachten hier rustig op beter weer.

JPEG image