Fw: Webdiary 18/08

Bahia
Sat 27 Sep 2008 13:46
 
----- Original Message -----
Sent: Saturday, September 27, 2008 3:41 PM
Subject: Webdiary 18/08

Gouvia marina, Corfu, Griekenland, Zondag 31-08-08 - Vrijdag 05-09-08
Deze tijd gebruikt om weer eens de klusjeslijst aan te pakken. Er waren geen grote reparaties te doen maar er is toch altijd wel iets wat de aandacht vraagt.
Via de buren, een vriendelijk "ouder" Engels echtpaar, kreeg ik het telefoon nummer van een monteur voor Perkins motoren. De motor loop af en toe wat onregelmatig. De monteur had het erg druk, maar een paar dagen later stond er toch een man bij de boot. Het was niet de monteur die ik gebeld had, maar iemand die op de marina was en even kwam kijken. Hij begon met te vragen wanneer ik het dieselfilter voor het laatst gewisseld had. En of ik een voor-filter/waterafcheider had, en wanneer die schoon gemaakt c.q. het filter vervangen had. Bij inspectie bleek de warerafscheider behoorlijk vervuild te zijn, dus zijn advies was alle filter vervangen, en de waterafscheider schoon te maken. zo gezegd, zo gedaan.
Later zou blijken dat de motor weer liep als een zonnetje. Weer een wijze les geleerd.
 
 
Gouvia marina, Corfu, Griekenland, Zaterdag 06-09-08
De nieuwe gasten, Ingrid en Wim M., zijn 's morgens gearriveerd. Na de koffie een plan voor de rest van de dag gemaakt. 's Morgens is het wat koeler, dus eerst de boodschappen gedaan, zodat we morgen kunnen vertrekken. En 's middags de koelte van het zwembad opgezocht.
En 's avonds in een Griekse taveerne, de eerste van vele Griekse maaltijden gegeten, inclusief een Griekse salade als voorgerecht. Het is een simpel gerecht, maar het smaakt altijd weer lekker.
 
 
Lakka, Paxos, Griekenland, Zondag 07-09-08
Om 11:40 uit de marina vertrokken.  Er was een lichte oosten wind. Met alleen de zeilen was de snelheid te laag en de motor moest helpen om wat voortgang te maken.
Rond 15:00 konden waren we bij de zuid punt van Corfu, en konden we afvallen en de genua er bij zetten. maar een half uur later kromp de wind, en was recht op de neus. Dus weer motorzeilen.  Mar drie kwartier later ruimde de wind weer, en kon de motor uit, en op zeil naar Lakka op het eiland Paxos. Geankerd in de baai om 17:30.
Nadat Ingrid en Wim hadden gezwommen, met de bijboot naar de wal gevaren om het dorp door te wandelen, een aperitief te drinken, en te eten.
 
 
Levkas, Giekenland, Maandag 08-09-08
Vroeg vertrokken want we wilden de brug over het Levkas kanaal van 17:00 halen. De wind werkte niet mee, want die was SE - op de neus. Als grapje zei ik wel eens: Als je wilt weten waar de wind vandaan komt, kijk maar naar de boeg. Dat klopte vandaag ook weer. Wim had een variant bedacht. Hij noemde dat "een BAHIA windje".
Maar na een aantal uren op de motor, ruimde de wind naar het westen, en kon er gezeild worden.
Bij de ingang van het kanaal, had een zeilboot het voor elkaar gekregen om aan lager wal aan de grond te lopen. Helaas konden we niet assisteren, want het was er te ondiep. Een passerende motorboot gevraagd of die assistentie kon verlenen.
De brug over het Levkas kanaal draaide op tijd, en om 17:30 afgemeerd in de Levkas Marina.