Webdiary Sept 2011

Bahia
Fri 2 Sep 2011 13:58
Griekenland, Preveza,

Alles gaat wel eens stuk. Nu is de boordcomputer aan de beurt. Die wil niet meer starten, dus kan ik niet bij mijn oude webdiary berichten komen, en weet ook niet meer precies tot hoe ver ik was gekomen.
En ook kan ik geen weerberichten binnen halen via de Vodafone stick. En die stick wil ook niet meer werken met mijn kleine laptop.
Ik ben nu aangewezen op Wifi verbindingen om het weerbericht binnen te halen. Maar dan kan ik ze niet afdrukken, want de printer wil niet met Windows 7 communiceren. Heerlijk die computers!

Als ik me goed herinner was ik gebleven in de baai Paliomilou, ten oosten van Vonitsa.
Ik ben daar 2 nachten gebleven, en daarna weer naar de baai ten oosten van Vonitsa terug gevaren. Om 2 redenen: de taverne in de baai had maar keus uit salade, vis of souvlaki. Na 2 avonden taaie souvlaki gegeten te hebben, wilde ik wel weer een andere taverne. En er werd ook oostenwind verwacht, en Paliomilou is open naar het oosten. Die nacht heeft het ook flink gewaaid uit het oosten, en ik was blij met de beschutting van de Vonisa baai.

Op Donderdag 25-08-11 wilde ik toch wel weer een andere baai bekijken, en ben weer vertrokken.
De baai zou in het noordwesten van de Amvrakikos golf liggen, maar er was niet echt spraken van een baai. Meer een kustlijn, en van een taverne was ook niets te zien. Dus die informatie moet ik nog eens natrekken.
Dan maar weer terug naar Vonitsa. Na wekenlang geankerd te zijn geweest, wilde ik eigenlijk nu wel de luxe van een kade.
In plaats van naar de baai te varen ben ik naar het dorp gegaan, en langszij afgemeerd aan de kop van een brede kademuur.
Langszij afmeren is niet zo moeilijk om solo te doen, zeker niet met de boegschroef als hulpmiddel. En de wind was licht.
Maar het was wel heel erg drukkend warm.
Aan het eind van de middag kwam er toch weer een sterke wind uit het oosten (goed dat ik niet geankerd heb), maar die wind was zo warm. Normaal geeft wind toch wat verkoeling, maar deze wind voelde erg warm aan.En die warme oostenwind bleef meer dan 24 uur waaien. Je bleef water drinken,......en soms ook wel een biertje.
Maar uiteindelijk draaide de wind en werd de warmte weer dragelijk. (Heerlijk hé, om over de hitte te kunnen klagen....)

Op Donderdag 01-09-2011 heb ik de kade vaarwel gezegd, en terug gevaren naar Preveza.
De bemanning die in September zou komen, heeft afgezegd. Na een maand solo varen, had ik wel weer wat gezelschap aan boord willen hebben. Maat, ze komen niet. Jammer.
In Preveza de dieseltank laten vullen, de was laten doen, en verder wat inkopen gedaan om de voorraden aan te vullen. De watertank had ik in Vonitsa al gevuld. Maar goed ook, want waar ik nu lig is geen waterkraan.

Het plan is nu om solo naar het eiland Zakintos te varen, om familie te bezoeken die daar op 10=09=11 aankomt.
Op de eilanden Levkas en Kefalonië zijn havens met anker mogelijkheden, maar op Zakintos niet. Dan komt toch een keer het moment dat ik solo met kont-naar-kade moet afmeren, wat ik tot nu toe nog niet heb durven doen.
Als dat goed gaat schrijf ik daar later wel over. Als het niet lukt, hoor je niets.