Webdiary 17/07

Bahia
Wed 19 Sep 2007 12:59
Sardinië, Arbatax, Zaterdag 14 September - Zondag 16 September 2007
Er is geen internet café in Arbatax. De receptioniste van de marina verwees me naar een bar in Porto Frailis, en gaf me plattegrond. zna wat zoeken de bar gevonden, maar geen geluk: internet werkte niet. Zij verwees me naar een hotel iets verderop. Eigenlijk was de internet alleen voor gasten, maar als uitzondering mocht ik het toch even gebruiken.
Porto Frailis bleek aan de rand van een groot binnenmeer te liggen. Hoe groot het is weet ik niet maar het ging tot aan de de horizon, en zelfs geen bergen te zien
's Middags weer een onweersbui en regen, dus het weer is nog niet stabiel. Nog maar een dagje wachten.
 
Sardinië, Arbatax - Porto Corallo, Maandag 17 September 2007
Het weer zou vandaag nog rustig zijn maar met een zuidelijke wind. Om 08:00 vertrokken, en toen was het nog nagenoeg windstil - en dat heb ik nodig om zonder problemen weg te kunnen varen.
De wind was  aanvankelijk uit het NW, maar ruimde al snel naar SSE 5 - 10 knopen. 's Morgens was het nog grotendeels bewolkt, maar dat klaarde op aan 't eind van de morgen en daarna werd het nog aardig warm. De wind bleef rustig en met de motor bij, kon ik net hoog aan de wind varen en toch een goede snelheid maken. Wel stond er een deining uit het zuiden. Bij het binnenvaren was de deining in de havenmond nog even erger en zorgde voor een zwaar zwaaiende boot. Eenmaal binnen was het weer rustig, en werd ik opgewacht door het marina personeel in een rubberboot, die me wees waar ik moest afmeren. Dat was langs een kade, maar ik had de landvasten niet klaar voor langszij afmeren: alleen de lijnen op de boeg waren klaar.
Porto Corallo is geen dorp maar een toeristen project, met alleen een kampeer terrein in de buurt. Er zijn twee restaurants, en een minimarkt op het kampeerterrein. Maar hier kan ik wel wachten op wat rustig weer, want er wordt weer een paar dagen met harde wind verwacht.