Webdiary 01/09

Bahia
Sun 7 Jun 2009 14:24
Dinsdag 5-5-09 / Zaterdag 6-6-09
BAHIA is Vrijdagmiddag 5 Juni weer in zijn natte element gezakt, en drijft weer. Dat was na een maand intensief werken. Maar ja.... koop n boot en werk je dood, toch!
Ik was op 5 Mei met Transavia naar Levkas?Preveza gevlogen en kwam om 19:30 lokale tijd aan. De jachtwerf is een paar minuten rijden met de taxi. Na de bagage aan boord te hebben gebracht meteen naar het restaurant voor de eerste Griekse maaltijd, en de eerste nacht aan boord.
Op Woensdag eerst alles eens geïnventariseerd, en de nieuwe hoezen om de kuip kussens gedaan. Die bleken wat aan de kleine kant. Ik weet niet waarom, omdat ik oude hoezen had meegenomen voor de maat. Misschien moeten ze nog wat oprekken.
Woensdag eerst boodschappen gedaan. Er zijn hier geen winkels, en de marina heeft een dagelijkse shuttle bus service naar Preveza stad.
En toen begon het werk: 3 dagen schuren aan het onderwater schip. 2 dagen voor de antfouling. Daarna de romp gewassen en in de was gezet. Het hout op de boot in de lak gezet en wat ander schilderwerk, en toen waren er al 2 weken voorbij.
Tijdens het poetsen van de romp had ik een nare ontdekking: onder het stuurboord bevestigings punt van het achterstag zat een scheurtje in de gel coat. En dat had ik nooit eerder gezien. Dat moest verder onderzocht worden. De ankerplaten binnen in de romp bleken wel erg klein, en om dat te verstevigen was een week werk.
Daarna het geplande werk: het vervangen en wijzigen van de slangen onder het SB toilet. Geen lekker klusje, maar ik kreeg toch wel last van vieze geurtjes in de boot als de septic tank werd gebruikt. En de  buitenboord kraan was alleen nog met twee handen te openen en sluiten.
Toen ik de handel wilde verdraaien brak de as prompt af! Dus moest er ook een nieuwe buitenboord kraan op. Nou ja, een beetje werk meer of minder geeft ook niet. Maar het ziet er nu ook weer puik uit.
En verder nog een dozijn kleinere klusjes, en de maand was om. Met als resultaat de tewaterlating op Vrijdag middag. De motor statte goed - met een nieuwe accu.
Vrijdag nog motorolie gewisseld, en 's avonds aan de kade van de marina gebleven.
 
Op Zaterdagmorgen de lijnen losgegooid en het vaarwater overgestoken naar de kade van Preveza. En weer terug in de bewoonde wereld, met winkels en restaurants.
's Avonds een heerlijk glas bier gedronken op een van de vele terrassen - het terras tegenover mijn boot.
 
Zaterdagavond is ook hier een grote flaneer avond en de kade is vol met wandelaars van alle leeftijden, de terrassen en restaurants vol met etende en drinkend klanten, en al dit onder het "genot"van veel muziek, die tot de vroege uurtjes doorgaat. Maar daar slaap je snel doorheen, als je moe bent.
 
Ik blijf tot halverwege deze week aan de kade van Preveza. Op Dinsdag a.s. arriveert Herman, ook met de Transavia vlucht die tegen acht uur 's avonds aankomt. Dus dan wordt Woensdag een bevoorradings dag, en zouden we Donderdag kunnen vertrekken -  wind en weder dienende.