Webdiary 11/11

Bahia
Sun 18 Sep 2011 15:37
Griekenland, O. Zakinthos, Nikolaos

Zaterdag 10 September/Zaterdag 17 September 2011

Op Vrijdag 9 September was ik in Nikolaos op het eiland Zakinthos gearriveerd. De dag daarna kwamen mijn zus Riek met dochter Hanneke en familie: Hans,dochter Eva van 6 maanden en zoon Lars van 2,5 jaar.
Op het eind van de ochtend op Zondag kwamen zij met de auto naar Nikolaos. Eerst aan boord koffie gedronken, en daarna een uitgebreide Griekse lunch genuttigd. Nadat de kinderen hun middagslaapje hadden gedaan zijn ze weer terug gegaan.

Op Dinsdag werd ik opgehaald om de dag bij hun door te brengen. Voor de lunch zijn we naar een taverne op het zuid west punt van het eiland gegaan, waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee. Voor de taverne staat een Griekse vlag. Maar niet zomaar een vlag. Het is de grootste Griekse vlag ter wereld, en erkend door het Guinness book of records.
Na de lunch nog even afgekoeld in hun zwembad, want het blijft nog steeds erg warm, en daarna werd ik weer naar mijn boot gebracht. Zakinthos is geen erg groot eiland, maar met alle slingerweggetjes is het toch 45 minuten rijden.
Die avond kreeg ik een sms van Herman om weer te komen zeilen. Dus ik heb hem gevraagd om naar Zakinthos te komen, zodat we de boot samen naar Preveza kunnen varen. Dan hoef ik dat niet alleen te doen, en kunnen we nog een paar haventjes en andere favoriete ankerplaatsen bezoeken.

Donderdag kwam de familie weer naar Nikolaos, en zijn we met een boot naar de blue caves gegaan: een paar grotten die door de golven zijn uitgehold, en waarvan er een paar zo groot zijn dat je met de boot doorheen kunt varen. De weerschijn van het licht op de zandbodem is blauw, vandaar de naam. De boottocht werd gevolgd door weer een uitgebreide Griekse lunch.
Twee dagen later, op Vrijdag werd ik weer opgehaald, en hebben we geluncht in Keri beach, waar ik vorig jaar met de boot een paar nachten voor anker gelegen heb.Na afkoeling in het zwembad weer terug. Dat was vandaag weer 4 keer 45 minuten rijden voor Hans.
Op Zaterdag is de familie weer terug gevlogen naar Nederland

Ondertussen had ik het reis schema van Herman gekregen. Hij arriveert op Maandag de 19de, en vliegt weer terug op 1 Oktober.
Het weerbericht laat nu toch een paar dagen met regen en onweer zien. Dus we zien wel wanneer we vertrekken. Ik lig hier nu al ruim een week, en wil wel weer eens iets anders zien. Maar het eten in de taverne van Dimitri is prima, en ik ben nu als kind aan huis.
Van de week gebeurde er iets grappigs. Rond het middaguur wilde ik een ijskoffie drinken: 'n Freddo van espresso. Alleen de moeder van Dimitri was aanwezig, maar die spreekt geen Engels. Na lang wachten begreep ik toch dat zij geen Freddo kreeg, dus heb ik maar een biertje genomen. Aan het eind van de middag komt Katharina, de zus van Dimiteri, met een Freddo helemaal de kade opgelopen om de Freddo bij de boot te brengen. Het bleek dat hun moeder niet weet hoe je de sepresso machine moet bedienen. Dus nu neem ik 's morgens een Frappé, ook een soort ijskoffie.