Webdiary 08/14

Bahia
Sat 27 Sep 2014 15:26
Griekenland, Vonitsa, Zaterdagdag 27-09-2014

Vanmorgen is Herman gearriveerd. Hij ligt nu een siësta te doen, want na een nachtvlucht moet er slaap worden ingehaald.
Sinds Hans, de buurman, is vertrokken, is er weinig gebeurd. Na 9 weken varen was ik toe aan een beetje R L & R: rust , lezen en reparaties.
De eerste week ben ik aan de kade van Preveza gebleven, en heb nogmaals de BB motor weg gebracht. Toen ik water van de wal had heb ik de motor getrest, en het lijkt nu in orde. Hij draait weer als vanouds. Ook heb ik de scepter laten lasser, Die was half gebroken door een Italiaan, die zijn BB motor buiten de achter preekstoel had hangen en in mijn rerling haakte. De reparatie is geweldig mooi gedaan: je ziet zelfs geen groefje van een las.

De kade in Preveza is toch vaak luidruchtig. 's Morgens vroeg begint het al met de vuilnis auto, dan de lokale vissers met hun ongedempte motors en 's avonds vaak knetterende motorfietsen. Na ruim een week in Preveza ben ik op Zondag 14/9 vertrokken en heb de 8 mijl naar Vonitsa gevaren.
De kop van de strekdam was vrij, dus ik kon langszij afmeren. Dat moest ik wel solo doen, alhoewel er een aantal jachten lagen was er niemand om een lijntje aan te pakken. Er was net een klein regenbuitje en alle bemanningen zaten blijkbaar binnen of wilden niet nat worden. Er was nauwelijks wind, dus alleen lukte het ook.

Foto 41 Preveza- Lokale vissers aan de kader
Foto 42 Vonitsa - Bahia aan het eind van de strekdam
Foto 43 Vonitsa _ Naderend onweer

Hier ben ik blijven liggen en in de boekenkast gedoken. Eindelijk eens lekker lezen. Ik ben nu in het derde boek.
De R van reparatie heb ik ook moeten doen: de generator had weer een paar kuren. Het start relais was weer eens kapot. Ik kon de generator wel "jump" starten met een kabel direct tussen de accu en de startmotor. Maar toen was er opeens weer geen 220V.
Ik heb de motor van de waterpomp afgekoppeld en, met water van de wal voor koeling, de generator gestart. En toen was er wel 220V. Alles door gemeten, maar ik kon geen kortsluiting vinden. Wel heb ik de kabel aansluiting op de motor vernieuwd, want die zag er een beetje slecht uit. Het resultaat: de motor deed het weer. Toen alles weer terug gemonteerd, en nu maar hopen dat hij het nog een paar weken blijft doen: nu dat het koeler wordt is een warme douche toch wel lekker.
Het weer is nog lekker maar Donderdag 24/9 heeft het de hele middag geregend met onweer. 's Avonds werd het weer droog, maar 's nachts kwam er weer een onweersbui. Op Vrijdag stond er een harde wind, maar het weerbericht voor de komende dagen is goed: zon, zon en zon.
's Avonds wordt het wel frisser, en met regenachtig weer zelfs koud, dus de lange broek uit de kast gehaald.
Hoperlijk blijft het weer nog een paar weken goed, tot de boot uit het water gaat.
Ik heb de terugreis geboekt voor Zaterdag 18 oktober

JPEG image

JPEG image

JPEG image