Webdiary 01/18

Bahia
Mon 25 Jun 2018 14:00

Griekenland, Preveza, maandag 25-06-2018


Het zeilseizoen is nog niet echt begonnen. Weliswaar is Bahia op Donderdag 14 juni in het water gegaan, maar verder dan de kade in Preveza ben ik niet gekomen. Alle reparaties waren nog niet klaar. Zo bleek de boegschroef niet te werken, en dat is toch een belangrijk hulpmiddel bij het afmeren. Vorig jaar deed ie het al niet goed meer, en deze winter zjn de koolborstels vernieuwd. Op de wal mag je hem niet testen en eerst na de tewaterlating bleek hij niet te werken. Oorzaak: een gebroken draad bij een multi stekker. Die is gerepareerd en vrijdag jl werkte alles weer.

En dit is maar een van de vele klussen die er dit jaar weer op de ẗẗto-do  lijst stonden.

Toen ik op 3 mei terugkeerde naar Preveza, stond Bahia er keurig bij. Het dekzeil was netjes blijven liggen, mede door een aantal waterflessen aan het om het op spanning te houden. Andere reparaties die deze winter zijn gedaan:

- de beugel op de spiegel is gerepareerd door Rob, en kon weer gemonteerd worden.

- de generator was ook klaar en is door Simon weer geinstalleerd. Aanvankelijk waren er wat toevoer problemen, maar hij draait weer als een zonnetje. (ff afkloppen...)

Na 6 weken was het toch weer eens tijd om Aktio marine te verlaten.

Op 14 juni stond de trekker en wagen om negen uur bij de boot om Bahia naar het water te rijden.

Dit jaar wat later dan vorige jaren. De lijst was met meer dan 30 klusjes ook wel lang. En een andere rede dat er geen haast is, is de bemanning.

Mijn trouwe zeilmaat, Herman, komt dit jaar niet in juni. En mijn crew voor de maand juli heeft nog steeds niet bevestigd wanneer ze komen. 

En dat geeft me de ijd om nog wat klusjes te doen, zoals de boegschroef, En de waterpomp van de hoofdmotor druppelt. Dus daar moet een nieuwe afdichting in. En zo zijn er nog wel een paar dingen.

Het weer is wisselvallig. Met de hoge druk gebieden boven centraal Europa, komen de depressies over de Middenlandse zee. Het weerbericht voor de eerstkomende dagen is dan ook met regen en onweer. Dat zou vanavond nog moeten losbarsten.

Het volgende bericht gaat hopelijk weer over varen.

(wegens geheugen problemen zal ik de fotos weer apart versturen)