Webdiary 24/08

Bahia
Sat 18 Oct 2008 11:09
Preveza, Woensdag 07-10-08 / Donderdag 16-10-08
Al deze dagen scheen de zon en was het heerlijk zomer weer, met overdag nog midden 20 graden. 's Avonds wel een fleece meenemen want dan koelde het wel af. Buiten eten was nog mogelijk, maar toch al wat kil.
De kade van Preveza is een flaneer boulevard. Niet meer zo druk als in Juli en Augustus, maar de mooie avonden trok nog vele wandelaars. En bars en restaurants zin er volop.
De voorbereidingen voor de winterstalling zijn begonnen.  Dit jaar de zeilen er eens afgenomen en opgevouwen binnen gestouwd. Wat zijn dat toch zware dingen. De bijboot had ik in Gouvia al schoon gemaakt en kon ook opgeborgen worden. En zo nog een aantal dingen.
Ook aan de klusjes lijst gewerkt. O.a. de gebroken spaken van de vouwfiets vervangen. He voorwiel was nog wel makkelijk, maar het achterwiel, met de versnellings naaf, was wat moeilijker. De lagers hebben losse kogeltjes, en voor je 't weet rollen die alle kanten op. Maar het is gelukt. Volgend jaar nog een paar nieuwe bandjes, en het rijdt weer als nieuw. 
De Port Politie is erg actief in deze haven. Normaal komen ze niet naar een kade, maar hier wel. Ik moest me melden om havengeld te betalen. Dat heb ik netjes gedaan, en mijn vaarvergunning werd weer afgestempeld, alhoewel ik dat al in Gouvia had laten doen. Dat moet 1 keer per maand gebeuren. Maar goed.
Een aantal dagen later liepen ze weer op de kade om alle boten te controleren.
BAHIA gaat de winter op de wal bij Aktio marine. Tegenover de stad, aan de oostkant van de ingang van de baai, liggen 3 bedrijven die winterstalling hebben, en Aktio is er een van. Bij de werven is wel een taveerne maar geen supermarkt. Dus nog voor een week proviand  ingeslagen.
Een afspraak gemaakt om op Vrijdag 17-10-08 om 12:00 het water uit te gaan.
 
 
Preveza, Vrijdag 17-10-08
Om 11:00 de landvasten los gegooid. Er was een lichte zijwind, maar ik kwam zonder problemen los van de kade. Langzaam naar de overkant gevaren. Bij de kraan lagen nog 2 boten te wachten, en ben aan de buitenzijde van de pier afgemeerd.
Het uit het water halen van de boten liep vandaag niet zo vlot. Er stond een boot op de kar die was geboekt voor 09:00 maar er pas om half elf uit ging. En de boten voor 10:00 en 11:00 lagen nog te wachten. De boot van 10:00 was een kimkieler, en die werd die dag niet uit het water gehaald, dus nadat de boot van elf uur er uit was, was ik om ca. 14:30 aan de beurt.
Bij Aktio heeft men geen portaal kraan of een rijdende kraan, maar een hefkar. De kar wordt het water in gereden en onder de boot gemanoeuvreerd, en dan wordt de boot met hydrauliek opgetild en met kar en al uit het water gereden. En zo geurde het. Het ging vrij vlot.
Het onderwater schip zag er redelijk schoon uit, met minimale aangroei. Na schoon spuiten werd de BAHIA "opgebokt" en staat ze voor 6 maanden weer op het droge. 
Ik blijf nog een week op de boot wonen om de boot verder klaar te maken voor de winter.
Op Zaterdag 25-10-08 sta ik geboekt bij Transavia om weer naar Nederland terug te vliegen.